Genk voelt mentale oorlogsvoering: "Andere ploegen roepen graag hoe goed ze zijn... Dat doen wij nooit"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 72 reacties
Genk voelt mentale oorlogsvoering: "Andere ploegen roepen graag hoe goed ze zijn... Dat doen wij nooit"

Racing Genk kent dan toch een bijna onvermijdbare dip in zijn topseizoen. Al vijf wedstrijden niet meer gewonnen, 2 op 9 in de competitie én dat net voor de start van de allesbepalende play-offs. De concurrenten wrijven zich al in de handen...

... Maar dat kan Dimitri De Condé niet deren. "Het is een Belgisch fenomeen om andere ploegen via alle mogelijke kanalen onder druk te zetten", verklaart de technisch directeur van Genk aan Het Laatste Nieuws.

"Ploegen waarvan spelers van de eerste tot de laatste minuut lopen te janken, het tempo uit de match proberen te halen of waar supporters vanaf de tribunes de boel proberen te sturen. Wij doen dat gewoon niet."

De Condé erkent wél dat Genk dipt. "Wij zijn niet top op dit moment, dat klopt. Maar er is geen ploeg die béter is dan Genk", meent hij. "Ook al roepen andere ploegen graag hoe goed ze zijn. Dat zullen wij nooit doen en hebben wij nooit gedaan, ook niet op de momenten dat we drie keer beter waren dan de ploegen achter ons."

"De nervositeit die er is bij ons, is niet ingegeven door het spelpeil van de andere ploegen, laat dat duidelijk zijn. Wel door het feit dat het bij ons minder draait", besluit De Condé.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties