Samatta verdedigt zijn twee spitsbroers: "Zijn beheersing bij het afwerken is indrukwekkend"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties

Ally Samatta ziet dat hij nog kan leren van Gano en Ingvartsen

Samatta verdedigt zijn twee spitsbroers: "Zijn beheersing bij het afwerken is indrukwekkend"
Foto: © photonews

Na de wedstrijd tegen Charleroi was de conclusie bij de meesten duidelijk: Genk had Ally Samatta gemist. Zinho Gano, zijn vervanger, kreeg een paar puike kansen, maar kreeg ze er niet in. Samatta neemt het nu op voor zijn twee spitsbroeders.

Samatta was geveld door griep, maar gunde Gano een glansprestatie. "Net als Marcus Ingvartsen heeft hij kwaliteiten in overvloed om de aanval van KRC Genk te leiden. Alleen missen ze op dit moment nog net dat tikkeltje ritme en vertrouwen. Ik weet hoe zij zich voelen, ik zat in het begin van het seizoen in precies dezelfde situatie. Daar praten we ook vaak over", klinkt het in HBvL.

De topschutter van de vaderlandse competitie is vol lof over zijn twee spitsmakkers. "Zinho houdt heel makkelijk met de rug naar het doel een tegenstrever af en gunt zichzelf zo meer tijd om te passen. Dat is nog één van mijn grote werkpunten, ik voel me comfortabeler met mijn gezicht naar mijn tegenstrever.”

Twee spitsen?

En ook van Ingvartsen leert hij. "Zijn beheersing bij het afwerken is indrukwekkend. Hij kan vanuit alle mogelijke ooghoeken toeslaan, omdat hij over een uitmuntende traptechniek beschikt."

Misschien staan ze straks wel samen op het veld, want na het vertrek van Pozuelo komt er misschien een systeem met twee spitsen. "Ik denk zelfs dat het ons opnieuw minder voorspelbaar kan maken. Ploegen stellen zich steeds beter op ons in, merken we. Iedereen focust zich op het lamleggen van de leider.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties