Guardiola laat zich uit over de toekomst en de status van Vincent Kompany bij Man City

Guardiola laat zich uit over de toekomst en de status van Vincent Kompany bij Man City
Foto: © photonews

Heeft 'Vinnie' zijn laatste kunstwerkje voor Manchester City gerealiseerd? Heeft hij de ploeg waar hij tien jaar lang lief en leed mee deelde richting landstitel geschoten. Na zijn fantastische goal vloeiden er traantjes op het veld. Manager Pep Guardiola liet zich achteraf uit over zijn toekomst.

Eerst en vooral het doelpunt natuurlijk. Veel beter passen schoten niet in de winkelhaak. "Eerlijk? Ik was aan het roepen: 'Pass the ball, pass the ball!'", kon Guardiola er wel mee lachen. "Ik had niet zoveel vertrouwen, maar het zijn de spelers die in een fractie van een seconde moeten beslissen. Hij moest erin geloven en Vinnie is een grote 'believer'!"

De tranen achteraf duidden er misschien wel op dat het één van de laatste matchen van Kompany voor City was. "Kijk, Vinnie is niet jong. Hij heeft het moeilijk als we om de twee dagen moeten spelen. Maar als we één match per week spelen, is hij o zo belangrijk", hield Guardiola de kerk nog in het midden.

In ieder geval heeft Kompany zijn plaats bij de allergrootsten veroverd. "Wat er ook gebeurt: Vinnie is één van de grootste spelers ooit. Er zijn veel ongelooflijke voetballers naar hier gehaald, maar Vinnie is één van de grootste profs ooit. Hij maakt deze ploeg beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties