(G)een leegloop in de Luminus Arena. Hoe verging het Genk na de vorige landstitel?
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 24 reacties

Hoe zag KRC Genk er na de vorige landstitel uit?

(G)een leegloop in de Luminus Arena. Hoe verging het Genk na de vorige landstitel?
Foto: © photonews

KRC Genk mag zichzelf voor de vierde keer in de clubgeschiedenis Belgisch landskampioen noemen. Het hoeft dan ook geen betoog: in de Luminus Arena is de schrik voor een leegloop niet onbestaande. Maar hoe zat dat de vorige keer?

De vorige landstitel van KRC Genk dateert van 2011. Het was hét jaar waarin Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne helemaal doorbraken op het hoogste niveau. Al kan je van een leegloop niet spreken na het titelfeest.

Courtois en De Bruyne

Courtois verzilverde dan wel zijn transfer naar Chelsea FC, maar dat was ook meteen de enige grote naam die dat jaar vertrok uit Limburg. Verder springen enkel het vertrek van Koen Casteels (naar TSG 1899 Hoffenheim, nvdr.) en de terugkeer van Chris Mavinga naar Liverpool FC in het oog.

De Smurfen slaagden erin om De Bruyne – toen al in de belangstelling van onder meer Chelsea – te houden. Ook de andere sterkhouders zoals David Hubert, Fabien Camus, Jelle Vossen en Elyaniv Barda legden voorstellen naast zich neer.

De roes van het succes bleef dan nog even aanhouden. Genk won meteen de Supercup van Standard en kon zich tevreden stellen met de derde plaats (de titel was voor RSC Anderlecht, nvdr.) en de bijhorende kwalificatie voor de Europa League.

Anno 2019?

Ook vandaag staan een pak Genkies in de belangstelling – en dan vermelden we amper iets over het vertrek van Alejandro Pozuelo naar Toronto FC - van de Europese top, met exponent Leandro Trossard. Arsenal FC en VfL Wolfsburg willen een zak geld op tafel leggen voor de aanvoerder.

Het lijkt er dan ook sterk op dat de Rode Duivel zal vertrekken. Maar jongens als Sébastien Dewaest, Ruslan Malinovskiy en Mbwana Samatta lieten ook al verstaan dat ze dromen van een blauw-wit Champions League-avontuur.

Het is niet de bedoeling dat er een leegloop komt

Dimitri De Condé

“Het is niet de bedoeling dat er een leegloop komt”, was De Condé al meermaals duidelijk. Enkel Trossard, Samatta en Berge krijgen een wildcard. En dan kan de roes van het succes misschien nog even aanhouden. Te beginnen met de Supercup tegen KV Mechelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties