Reactie Sander Berge onder de indruk van Mechelse fans

Sander Berge onder de indruk van Mechelse fans
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sander Berge lijkt het type speler dat altijd wel rust aan de bal heeft. Stijlvolle voetballer. En een Noor nog wel. Die mannen krijg je niet gauw gek. Maar veel rust was er bij Genk zaterdagavond niet te bespeuren. Berge zag dat het thuisvoordeel voor KV Mechelen een rol speelde.

De wisselwerking tussen de attitude spelers en speelwijze van het team enerzijds en de fans anderzijds maakt al langer deel uit van het DNA van KV Mechelen. Dat kon de middenvelder van Genk nu  ook vaststellen. "Ze hebben fysieke spelers. Ze zoeken snel de diepte, spelen voorwaarts en de fans houden ervan."

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Berge bij Genk nu  toch al wat watertjes doorzwommen, maar hij kon niet anders dan constateren hoe de KVM-supporters de spelers aanvuren. "Als ze in het derde deel van het veld komen, laten de fans zich horen en gaat het tempo de hoogte in. Dan is het praktisch elke keer doelpunt."

Zoeken naar oplossingen

Het is dan niet simpel om als tegenstander de klare kijk te bewaren. "We waren naar oplossingen aan het zoeken. Iedereen kwam echter in de bal. We geraakten niet in ons spel. Ik was zelf ook wat aan het sukkelen met mijn spel. Als je scherp bent en goed beweegt, kun je dingen verwezenlijken. Nu leden we balverlies terwijl alles open lag", analyseert Berge.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties