aekAEK Larnaca
gntKAA Gent
Datum: 08/08/2019 17:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Neo GSZ Stadium
KAA Gent geeft overwinning in slotfase uit handen
Nils Wens
| 184 reacties

KAA Gent wist niet te winnen op het veld van AEK Larnaca

KAA Gent geeft overwinning in slotfase uit handen

KAA Gent kon donderdagavond in de derde voorronde van de Europa League niet winnen op het veld van AEK Larnaca. Onder de broeierige Cypriotische zon speelden de Buffalo's 1-1 gelijk. Roman Yaremchuk zorgde voor de Gentse voorsprong, ex-Club Brugge-speler Trickovski zorgde voor de late gelijkmaker.

De eerste helft begon vrij stevig. De Cyprioten voetbalden meteen naar voor, maar de eerste kans kwam er na vier minuten wel voor Yaremchuk. Zijn schot ging net in hoekschop. Op een kopbal van Truyols moest Kaminski alle zeilen bijzetten en Dejaegere kwam goed weg na een tackle in de zestien waar de bal op de stip kon.

De eerste tien minuten zetten meteen de toon voor de rest van de eerste helft. Acoran kreeg op zijn rechterflank teveel ruimte van Ngadeu, maar krulde net naast. Het spel ging goed over en weer onder de Cypriotische zon en na vijfentwintig minuten spelen loonde dat voor de Buffalo’s.

Dejaeghere koos al dribbelend voor de kortste weg naar doel en zette Yaremchuk alleen voor Ramirez. De Oekraïner zette met een subtiel tikje de Gentenaars op voorsprong. Toch bleef het opletten voor de Gentse defensie want ex-Club Brugge-speler Trickovski deed de paal net voor rust nog even trillen. Ook Odjidja deed het doelhout nog schudden met een knal op de lat, maar het bleef 0-1.

Tweede helft

Zo goed de eerste helft begon, zo zwak was de tweede. Pas na een kwartier kon Larnaca voor het eerste gevaar zorgen. Trickovski zette voor, maar zowel Tete als Giannou gingen vlak voor de neus van Kaminski onder de bal door. Enkele tellen later kon David de wedstrijd in een plooi leggen, maar hij stuitte op een sterke Ramirez. Yaremchuk blesseerde zich nog en werd vervangen door Depoitre. Het is nog afwachten of hij zondag in Moeskroen kan spelen.

Het voetbal bleef van zeer laag niveau -lag het aan de warmte?- in de tweede helft. Zowel Larnaca als Gent geraakten niet meer in hun spel en veel dreiging kwam er niet meer uit de vierenveertig voetballende voeten. Ook Kubo kreeg nog een tik en ging uit voorzorg naar de kant.

Wanneer de wedstrijd definitief leek dood te bloeden, was daar Trickovski die vijf minuten voor tijd de gelijkmaker voorbij Kaminski kopte. Larnaca rook bloed en trok nog vol naar voren, maar het bleef bij 1-1. Ondanks de late gelijkmaker heeft AA Gent nog steeds een goede uitgangspositie  met het oog op de laatste voorronde.

Opstellingen

AEK Larnaca AEK Larnaca

  Speler G Beoordeel
Cases Mora Ignacio 90' -
Trickovski Ivan 90' -
Mojsov Daniel 90' -
Giannou Apostolis 90' -
Sastre Reus Lluis 90' -
Gonzalez Mikel 90' -
Hevel Hector 90' -
Berrera Reyes Acorán   82' -
Tete   71' -
Truyols Mascaro Joan Guillem 48' -
Ramírez Martínez Antonio 90' -
  Bank G Beoordeel
Ruiz Matarín Raúl   42' -
Assoubre Jean Luc Gbayara 19' -
Taulemesse Thierry Alain Florian 8'  
Christodoulou Andreas -  
Špoljarić Matija -  
Antoniades Marios -  
Thandi Simranjit Singh -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Kaminski Thomas 90' -
Lustig Mikael 90' -
Ngadeu Michael 90' -
Plastun Igor 90' -
Asare Nana 90' -
Dejaegere Brecht A   57' -
Odjidja Vadis 90' -
Owusu Elisha 90' -
David Jonathan 90' -
Kubo Yuya 78' -
Yaremchuk Roman 62' -
  Bank G Beoordeel
Verstraete Louis   33' -
Depoitre Laurent 28' -
Castro-Montes Alessio 12' -
Mohammadi Milad -  
Beridze Giorgi -  
Sylla Diallo Mamadou -  
Bezus Roman -  
Coosemans Colin -  
Derijck Timothy -  
Herbeleef AEK Larnaca - KAA Gent