Antwerp mag donderdag geen supporters meenemen: "Het is aan de UEFA om de reglementen toe te passen"
Arjen T'Sjoen
| 51 reacties

Geen Antwerp supporters in Enschede

Antwerp mag donderdag geen supporters meenemen: "Het is aan de UEFA om de reglementen toe te passen"
Foto: © photonews

Donderdag neemt Antwerp het in Enschede op tegen AZ Alkmaar. Mbokani en co. zullen het wel moeten doen zonder hun supporters want de burgemeester van Enschede besliste dat er geen bezoekers mogen komen.

Volgens advocaat en Antwerpsupporter Jorgen Van Laer druist dit in tegen de regels van UEFA: "Volgens de regelmenten kan dit niet", vertelde hij in Gazet van Antwerpen. "Volgens de reglementen van UEFA is de thuisspelende club verplicht om 5% van de tickets af te staan aan de bezoekers. Op het overtreden van dat reglement staan sancties, dat kan gaan van een waarschuwing tot zelfs diskwalificatie."

Zelfs als de UEFA geen sancties oplegt kan Antwerp nog stappen ondernemen: "Antwerp is niet gecontacteerd geweest door UEFA waardoor er dus geen recht geweest is op tegenspraak. Er zijn bij de supporters van Antwerp geen ongeregeldheden geweest en er zijn geen Europese veroordelingen. De UEFA moet nu haar reglementen consequent toepassen, anders zou het TAS (het Hof van Arbitrage voor Sport) nog een sanctie kunnen opleggen."

Gaan er toch fans? 

Intussen ondernemen enkele supporters toch actie. Zo werd er na het nieuws van gisteren meteen een Facebook groep gelanceerd om toch naar Enschede af te zakken. Liefst 700 supporters gaven aan de verplaatsing te maken., 1300 toonden zich geïnteresseerd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties