AZ blijft rotsvast in kwalificatie geloven tegen Antwerp: "Fysiek en conditioneel zijn we veel sterker"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 61 reacties

AZ-trainer Arne Slot en aanvoerder Ron Vlaar blijven geloven in de poules van de Europa League na de 1-1 thuis tegen Antwerp

AZ blijft rotsvast in kwalificatie geloven tegen Antwerp: "Fysiek en conditioneel zijn we veel sterker"
Foto: © photonews

Antwerp mag volgende week met een gunstige uitgangspositie de terugwedstrijd van de laatste voorronde van de Europa League aanvatten. Knap, want stamnummer 1 kende een bijzonder lastige avond in Enschede.

De Nederlandse subtopper voetbalde bij momenten vrank en vrij en toonde vooral in de tweede helft de Antwerpenaren toch pijn te kunnen doen. "We hebben aangetoond veel kansen te kunnen creëren tegen deze ploeg", meent AZ-trainer Arne Slot in Veronica

Onterechte tussenstand

"Fysiek en conditioneel zijn we veel sterker. Zij kwamen met tien man en dat was niet voor niks. Ze hadden moeite het dicht te houden. Ik vond de 0-1 bij rust een heel onterechte tussenstand. Ik kan me niet voorstellen dat we daar geen kansen krijgen. Als we er daar dan eentje van maken, kunnen we ze zenuwachtig maken"

Garantie op doelpunten

Ook kapitein Ron Vlaar gelooft nog in een goede afloop: "Dit is niet het beste resultaat, zo eerlijk moet je zijn, maar ik voel de energie in de kleedkamer. Volgende week gaan we weer knokken. Als we hetzelfde voetballen en slimmer zijn, moeten we kunnen scoren. Dat gaan we zeker doen, want we scoren bijna altijd."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties