Vanderbiest: "De dag dat ik voor RWDM koos, had ik nog tegen mezelf gezegd dat ik bij Mechelen zou blijven"
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 1 reacties

Fred Vanderbiest ruilde deze zomer KV Mechelen voor RWDM

Vanderbiest: "De dag dat ik voor RWDM koos, had ik nog tegen mezelf gezegd dat ik bij Mechelen zou blijven"
Foto: © photonews

RWDM haalde Fred Vanderbiest vorige week weg bij KV Mechelen. Een lastige beslissing voor de coach, die eerder al twee keer een aanbod van de Brusselse club afsloeg.

“Ze polsten al bij de start van de voorbereiding”, vertelde Vanderbiest aan Gazet Van Antwerpen. “’Waarom komen die nú aankloppen, en niet over tien jaar?’, was mijn eerste reactie. Ik zat goed bij KV ­Mechelen, maar ik wist ook dat de voorzitter zou doorduwen.”

“De dag dat ik voor RWDM koos, had ik ‘s ochtends nog ­tegen mezelf gezegd: ‘Ik blijf bij Mechelen’. Zo had ik het ook aan de voorzitter laten weten. Na de training bij KV stapte ik in mijn wagen. Na een uurtje rondrijden om na te denken, veranderde ik toch nog van gedacht. RWDM zit in mijn bloed, het is mijn moederclub. Dan neem je wel eens een emotionele beslissing.”

RWDM greep vorig jaar op het laatste moment naast de eindronde voor promotie voor 1B. Spelen ze die eindronde dit jaar wel? “Ik denk dat de club op dit moment nog niet klaar is om de stap naar 1B te zetten. De voorzitter wil meedoen voor promotie, da’s iets ­anders dan móéten.”

“Als het kan: graag natuurlijk. We gaan professioneler werken dan voordien: om 16.00u trainen in plaats van om 18.00u. En op dinsdag ­trainen we twee keer, met ontbijt en lunch op de club. Het is een overgangsseizoen. Stapsgewijs willen we vooruit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties