Unicum: voor het eerst meisje toegelaten in jeugd KV Mechelen

Dennis Rosiers
| 30 reacties
Unicum: voor het eerst meisje toegelaten in jeugd KV Mechelen
Foto: © photonews

Elise Baert, een meisje van acht, zorgde voor een unicum bij KV Mechelen. Zij is het eerste meisje ooit dat wordt toegelaten bij de jeugd van KV Mechelen. "Het is een groot talent en bovendien ligt ze heel goed in de groep", klinkt het bij Malinwa.

Aangezien KV Mechelen geen aparte jeugdcategorieën voor meisjes heeft, speelden er tot dusver enkel jongens in de Mechelse jeugd. Ook andere ploegen, zoals Antwerp, laten geen speelsters toe. "Dit vooral om praktische redenen: een meisje laten voetballen tussen de jongens vraagt toch extra organisatie", vertelt Dennis Henderickx van de sportieve cel van KVM aan Gazet van Antwerpen

Na onderling overleg met de ouders werd beslist Elise uitzonderlijk toch toe te laten. En ze heeft op korte tijd haar plaats gevonden in de groep. "Het is een groot talent en ze ligt heel goed in de groep. De jongens hebben haar aanvaard", aldus jeugdcoördinator Rachid Halimi.

En voor Elise zelf is er weinig aan de hand. Zij doet wat ze het liefst doet: voetballen. "De jongens zijn blij dat ik erbij ben. In het begin was het natuurlijk even wennen, maar ze hebben mij aanvaard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties