Bondsparket is streng voor STVV en Racing Genk: 'Match achter gesloten deuren, punten aftrek en boete'

Arjen T'Sjoen
| 76 reacties

Het parket van de KBVB is bijzonder streng voor STVV en Racing Genk. Na de gestaakte wedstrijd eind september riskeren de clubs een boete, een match achter gesloten deuren en een aftrek van twee punten.

De Limburgse derby werd op 28 september gestaakt bij een 3-3 tussenstand in de 90e minuut. Nadat de fans van STVV met projectielen gooiden naar Genk-doelman Gaëtan Coucke stuurde scheidsrechter Visser iedereen naar binnen. Nadien draaide het wedstrijdbeeld helemaal om en STVV haalde een 0-3 achterstand nog op.

De fans van Racing Genk konden dit niet verkroppen en een van de plexi-wanden van het bezoekersvak stond na de 3-3 op het punt om te breken. Bondsprocureur Kris Wagner vraagt nu zware straffen voor beide clubs. Hij wil STVV-Genk laten herspelen van de eerste minuut achter gesloten deuren. Daarnaast wil hij de clubs ook nog 2 punten afnemen. Op 18 oktober bekijkt de Geschillencommissie in hoger beroep de zaak.