Datum: 17/11/2019 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Schiervelde
Westerlo opent de tweede periode met een overwinning bij Roeselare na een spektakelstuk
Arjen T'Sjoen
| 7 reacties

Westerlo opent de tweede periode met een overwinning bij Roeselare

Westerlo opent de tweede periode met een overwinning bij Roeselare na een spektakelstuk

Westerlo is de tweede periode uitstekend begonnen met een overwinning op het veld van KSV Roeselare. De Kemphanen wonnen uiteindelijk met ruime cijfers na een erg leuke partij.

Arnar Grétarsson moest het bij KSV Roeselare stellen zonder Yhoan Andzouana. De Congolees werd opgeroepen om interlands te spelen. Godwin Saviour kwam in een 3-5-2 systeem in de punt van de aanval naast Jens Naessens. Bij Westerlo begon doelman Berke Özer opnieuw ten koste van Koen Van Langendonck. Verder was het ook weer uitkijken naar het trio Buyl, Vetokele en Abrahams voorin.

Roeselare begon niet onaardig en Godwin Saviour zorgde voor het eerste gevaar. Nadien namen de bezoekers uit de Kempen wel over en nog voor het openingskwartier stond de 0-1 op het scorebord. Vetokele maakte zich bijzonder sterk en vond Stephen Buyl op de linkerkant. Die behield goed het overzicht en Kurt Abrahams plaatste de bal mooi in de hoek. Vijf minuten later kregen we een gelijkaardig scenario. Dit keer kwam de bal van rechts bij Dewaele en opnieuw plaatste Abrahams de bal mooi voorbij Biebauw.

Naessens brengt de spanning (even) terug

Het tempo zakte nadien, maar in het slot van de eerste helft waren er toch opnieuw twee doelpunten te zien. Vetokele trapte de 0-3 eerst binnen op aangeven van Kurt Abrahams, maar enkele minuten later knokte Roeselare zich terug in de wedstrijd. Naessens schoot een voorzet van Godwin binnen waardoor we gingen rusten met een 1-3 tussenstand.

Na de pauze kregen we opnieuw twintig hele leuke minuten voorgeschoteld. Na een onwaarschijnlijke misser van Igor Vetokele maakte Renan Areias Carvalho er 2-3 van aan de overkant na een uitstekende voorzet van Wesley Vanbelle. Nadien ging het plots erg snel want de bezoekers maakten op twee minuten tijd twee doelpunten. Buyl trapte eerst een voorzet van Dewaele schitterend binnen en nadien volgde er nog zo een knap doelpunt. Christian Brüls pikte na een scherpe tegenaanval de bal op en schoot die heerlijk voorbij Biebauw in doel. 2-5 en de wedstrijd was met nog 20 minuten te gaan nu echt wel gespeeld. In de toegevoegde tijd kon de ingevallen Marco Tulio uiteindelijk nog minderen tot 3-5, maar dat bracht niks meer op. 

Westerlo pakt zo meteen de volle buit en komt uiteraard mee aan de leiding in de tweede periode. Roeselare kan zich optrekken aan een uitstekende wedstrijd, maar dat levert uiteraard geen punten op. 

Opstellingen

Roeselare Roeselare

  Speler G Beoordeel
Holmes Thomas 71' -
Biebauw Wouter 90' -
Holmes Tom 90' -
Voet Siemen 90' -
Zolotić Nermin   90' -
Rommens Nicolas A 90' -
Nouri Amir 71' -
Vanbelle Wesley A 90' -
Bassani da Cruz Rodrigo 71' -
Carvalho Areias Renan 90' -
Naessens Jens 90' -
Godwin Saviour Amunde A 87' -
  Bank G Beoordeel
Casagolda Esteban 19' -
da Silva Camargo Andrei 19' -
Oliveira Lemos Marco Túlio 3'  
Tulio Marco 2'  
Lentz Gilles -  
de Castro Lourenço Carlos Eduardo -  
Fumaça Rodrigo -  
Vervoort Jonathan -  
Rincon -  
Nascimento de Oliveira Luz Rodrigo -  

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Özer Berke 90' -
Dewaele Gilles A A 90' -
Biset Maxime 90' -
Soumah Noel 90' -
Van Den Bogaert Bryan   90' -
Keita Abdul 90' -
Van Eenoo Lukas 90' -
Brüls Christian 90' -
Abrahams Kurt ⚽ ⚽ A A 82' -
Vetokele Igor 85' -
Buyl StephenA 88' -
  Bank G Beoordeel
Remmer Christoffer 9'  
Petrov Sava 5'  
De Schryver Guillaume 2'  
Antunes Fabien -  
Vanlangendonck Koen   -  
Ofori Appiah Kel Aidou -  
Koné Souleymane -  
Herbeleef Roeselare - Westerlo

Vooraf