Interview Virton heeft ook een ... Vlaamse supporter: "Elke thuismatch 2u30 in de auto ... zonder files"

Florent Malice
Florent Malice
| 16 reacties
Virton heeft ook een ... Vlaamse supporter: "Elke thuismatch 2u30 in de auto ... zonder files"
Foto: © photonews

Virton zag de eerste periode alsnog uit zijn handen glippen, maar de Luxemburgers hebben wel een sympathieprijs gepakt. En ... de club heeft zelfs Vlaamse supporters.

Loïck Van Wesemael (23) is er zo eentje. Hij komt uit Welle, meer dan 200 kilometer verwijderd van Virton. "Toen ik 17 was, werd ik gescout door Virton en zo ging ik er eens meetrainen. Daar raakte ik bevriend met enkele supporters en ik werd uitgenodigd voor een match tegen Aalst."

"Er was een heel familiaal gevoel binnen de club en je kon gewoon een praatje slaan met de spelers, ook al bewonderde ik hen toen als jonge gast ook al."

"In Vlaanderen ging ik zelden naar het voetbal, al had ik wel respect voor de fighting spirit van Club Brugge. Nu wil ik een ambassadeur zijn voor Virton in Vlaanderen. De club is nog niet echt bekend, maar het is echt een mooie streek en club."

"Het duurt ongeveer 2u30 om er te raken ... zonder files. Soms doe ik er met de Brusselse ring bij tot bijna vier uur over om in Virton te raken. Het is lang reizen ... Maar voor Virton is het elke uitwedstrijd het geval."

Bizar: Van Wesemael werd zelfs even speaker van de club: "Voor een match tegen Antwerp, ze hadden zich niet aan een tweetalige speaker verwacht. Ik heb ook journalistiek gestudeerd en ik interviewde spelers en dat hielp me voor mijn studies ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties