Datum: 27/11/2019 21:00
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Luminus Arena
Genk weegt te licht voor de Champions League: opnieuw zware nederlaag
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 170 reacties

Genk verliest opnieuw met zware cijfers tegen Salzburg

Genk weegt te licht voor de Champions League: opnieuw zware nederlaag
Foto: © photonews

Het Europese avontuur zit er nu al op voor Racing Genk. Nadat een blunder van Coucke de nederlaag tegen Salzburg inluidde, kunnen de Limburgers niet meer overwinteren in de Europa League. Hannes Wolf start met een gelijkspel en een nederlaag.

Verrassing bij de tegenstander want coach Marsch posteerde Haaland, de held uit de heenmatch, op de bank. Bij Genk verving Wolf de geblesseerde Heynen door Cuesta om zo extra kracht op het middenveld te krijgen en op de flank mocht Paintsil opdraven.

De klemtoon lag op de organisatie bij de Belgische landskampioen: kort dekken, snel aanvallen op de man in balbezit om zo de snelle balcirculatie te breken. Daardoor moest Genk zelf aan aanvalskracht inboeten en was het bijzonder moeilijk om voor gevaar te zorgen. Een halfuur lang werden de Limburgers vooral op de eigen helft gehouden.

Salzburg voetbalde enkele mogelijkheden bij elkaar. Al in minuut twee had het 0-1 kunnen staan, maar Coucke redde de knal van Onguéné. Twee keer luidde een misser van Dewaest een kans in: Daka kwam een schoentip te kort om de voorzet in doel te leggen en diezelfde Daka trapte een prima kans over.

Eén écht goede doelkans had Racing Genk tijdens het eerste bedrijf toen Paintsil opdook voor Coronel, maar hij mikte op de bezoekende doelman.

Fouten blijven niet ongestraft in de Champions League. Doelman Coucke maakte een onwaarschijnlijke blunder door een simpele bal niet te klemmen, maar voor zich uit te duwen in de voeten van Daka die het vroege sinterklaasgeschenk in dank aannam in minuut 43. Twee minuten later stond de dubbele achterstand op het scorebord nadat Minamino een zee van ruimte kreeg om een hoek uit te kiezen.

Genk probeerde wel nog na de pauze, maar het was allemaal niet genoeg voor dit niveau. Sebastien Dewaest kende nog pech toen zijn kopbal op de paal strandde. Het was echter FC Salzburg dat twintig minuten voor affluiten de Genkse defensie op een hoopje speelde, Hwang duwde de 0-3 binnen.

Salzburg was nog enkele keren dicht bij de 0-4, maar het was Genk dat kort voor tijd nog een doelpuntje wist te scoren. Ook de bezoekende doelman ging in de fout en Samatta profiteerde. Een minuut later was de onvermijdelijke invaller Haaland daar met de 1-4.

Racing Genk weegt een maatje te licht voor de Champions League. Dat is de conclusie na vijf wedstrijden waarin de blauwhemden amper één puntje wisten te sprokkelen. Kersvers coach Hannes Wolf is er niet in geslaagd het tij op korte tijd te keren en begint met een gelijkspel en een nederlaag. Op naar de derby tegen STVV. En of Wolf nog werk heeft.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Coucke Gaëtan 90' -
Cuesta Carlos 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Lucumí Jhon 90' -
Mæhle Joakim 90' -
Hrosovský Patrik 59' -
Berge Sander 90' -
De Norre Casper 90' -
Ito Junya 79' -
Samatta Mbwana Ally  90' -
Paintsil Joseph 65' -
  Bank G Beoordeel
Onuachu Paul 31' -
Bongonda Theo 25' -
Hagi Ianis 11' -
Odey Stephen -  
Vandevoordt Maarten -  
Borges Neto -  
Wouters Dries -  

Red Bull Salzburg Red Bull Salzburg

  Speler G Beoordeel
Coronel Carlos Miguel 90' -
Kristensen Rasmus Nissen   90' -
Onguéné Jérôme Junior 90' -
Wöber Maximilian 90' -
Ulmer Andreas 90' -
Mwepu Enock A A 90' -
Minamino Takumi 89' -
Junuzovic Zlatko   90' -
Szoboszlai Dominik 80' -
Daka Patson 62' -
Hwang Hee-Chan 90' -
  Bank G Beoordeel
Håland ErlingA 28' -
Okugawa Masaya 10' -
Vallci Albert 1'  
Ashimeru Majeed -  
Köhn Philipp -  
Ramalho Silva Andre -  
Prevljak Smail -  
Herbeleef KRC Genk - Red Bull Salzburg

Vooraf