G5-club laat advocaten los op televisiedossier: "Geld terugstorten? We zijn gerustgesteld"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
G5-club laat advocaten los op televisiedossier: "Geld terugstorten? We zijn gerustgesteld"

Telenet, Proximus en VOO willen een deel van het televisiegeld van dit seizoen terugvorderen van de voetbalclubs. De operatoren menen dat de voorwaarden van het contract niet voldaan zijn. Ondertussen zitten er zelfs al advocaten op de zaak.

De coronacrisis zorgt ervoor dat er momenteel niet kan gevoetbald worden. Daardoor kunnen Telenet, Proximus en VOO de wedstrijden niet tot in de huiskamers brengen. Een recht waarvoor ze de Belgische profclubs al betaald hebben. 

De Pro League adviseerde om de competitie definitief te staken, maar voor de effectieve beslissing is het wachten op een groen licht van de Algemene Vergadering. Het laatste orgaan stelt die beslissing telkens uit en wacht op een teken van de overheid. 

Ondertussen sluipt er ongerustheid in de rangen  bij de Belgische clubs. De crisis zorgt al voor een financiëel bloedbad, een terugbetaling van de televisiegelden zou voor sommige clubs zelfs de doodsteek betekenen. 

Waterdicht?

Het Laatste Nieuws weet dat een G5-club niet bij de pakken blijft zitten en zelfs al advocaten heeft losgelaten op het contract. “We zijn gerustgesteld”, klinkt het daar. “Het contract is waterdicht.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties