Joris De Tollenaere, cultspits van weleer bij Harelbeke, is een van de arbiters in het BAS: "Het verbaast me dat we sukkelaars genoemd worden"
Redactie
| 45 reacties

"Het verbaast me dat we sukkelaars genoemd worden"

Joris De Tollenaere, cultspits van weleer bij Harelbeke, is een van de arbiters in het BAS: "Het verbaast me dat we sukkelaars genoemd worden"

Joris De Tollenaere... Doet die naam een belletje rinkelen?! Hij was in de jaren 90 de spits van Harelbeke. Vandaag werkt De Tollenaere als advocaat én zetelt hij geregeld in het BAS. Voor alle duidelijkheid: bij het dossier van Moeskroen was hij niet betrokken.

Bij Sporza doet de gewezen spits zijn zegje over de kritiek op het BAS. "Het valt me op dat er enorm veel amok wordt gemaakt rond het toekennen van de licentie aan Moeskroen. Dit terwijl de mensen de argumentie van het BAS nog niet eens kennen. Al vind ik ook dat er onmiddellijk duiding moet gegeven worden bij de beslissing van het BAS, en niet tien dagen na de beslissing."

Dat Moeskroen zijn licentie haalde, leverde het BAS bergen kritiek en hoongelach op. Tot ontsteltenis van De Tollenaere. "Ik lees in bepaalde kranten zelfs dat ze ons 'sukkelaars' noemen. Wel, ik kan vertellen dat ik bij het BAS fantastische collega's heb. Dat zijn magistraten en advocaten met enorm veel ervaring, die het heus niet voor de vergoeding doen."

"Mensen vergeten dat het BAS een tweede zit is, met nieuwe kansen. Het dossier dat clubs in mei voorleggen aan het BAS ziet er vaak helemaal anders uit dan het dossier waarmee ze een maand eerder bij de voetbalbond gingen aankloppen", besluit de Tollenaere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties