Sportadvocaat neemt licentiemanager Van Brantegem op de korrel: "Hij mag absoluut niet oordelen"

Sportadvocaat neemt licentiemanager Van Brantegem op de korrel: "Hij mag absoluut niet oordelen"
Foto: © photonews

Er zijn vragen over het BAS na de recente beslissingen, maar die zijn er dus ook over de rol van licentiemanager Nils Van Brantegem. Volgens advocaat Walter Van Steenbrugge, die al heel wat dossiers verdedigde, moet die zijn rol beter omschreven worden om partijdigheid te vermijden...

Van Brantegem geeft de indruk veel invloed uit te oefenen en dat is volgens Van Steenbrugge niet zijn taak. “De licentiemanager behoort tot het “Licentiedepartement van de Belgische voetbalbond” dat volstrekt onafhankelijk dient te staan ten opzichte van alle betrokken partijen. Zo staat het letterlijk in het Bondsreglement", zegt hij bij Sporza. "Zijn taak bestaat erin om advies te geven aan de Licentiecommissie, maar hij mag absoluut niet oordelen."

"Maar de perceptie die gecreëerd wordt, is dat de licentiemanager wikt en vooral beschikt. Van Brantegem neemt die indruk ook niet weg. En het zijn heus niet enkel de kleinere (of amateur)clubs die problemen hebben met de dosis macht die de licentiemanager bezit.”

Je kan je dus afvragen welke pet Van Brantegem draagt als hij zijn advies of beslissing neemt

Van Steenbrugge vindt zelfs dat ook hij twee petten opheeft. “Bij nader inzien cumuleert de licentiemanager meerdere jobs. Zo is hij naast licentiemanager ook kalendermanager, maar vooral is hij met zijn eigen vennootschap bestuurder en CFO van de NV Pro League, het vehikel dat binnen de vzw Pro League werd opgericht om o.a. de televisierechten van de profclubs te kunnen exploiteren."

"Zijn onafhankelijkheid krijgt nog een verdere knauw als deze licentiemanager ten overstaan van het BAS letterlijk en figuurlijk aan de zijde van de KBVB pleit tegen de clubs. Je kan je dus afvragen welke pet Van Brantegem draagt als hij zijn advies of beslissing neemt.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties