Het succes van Oostende? "De manier van verloning is zeker een manier om jongens te laten presteren"
Bjorn Vandenabeele
| 5 reacties

Verheyen zegt dat spelers kustploeg gemotiveerder zijn dan anderen

Het succes van Oostende? "De manier van verloning is zeker een manier om jongens te laten presteren"
Foto: © photonews

Volgens analist Gert Verheyen heeft de manier waarop KV Oostende zijn spelers betaalt te maken met het succes van de ploeg op dit moment.

Alexander Blessin heeft KV Oostende naar de top vier van het klassement geloodst. “Dat is zeker zijn verdienste. Dat hij met veel jonge gasten zit, helpt echter”, zegt Gert Verheyen aan Het Nieuwsblad.

Hij noemt één speler als concreet voorbeeld. “Iemand als Arthur Theate moest zelfs eerst komen testen. Zo krijg je ongelooflijk gemotiveerde spelers. Hongerige, jonge gasten zijn makkelijker vooruit te branden dan spelers van 30 jaar die 800.000 euro per jaar verdienen en op hun gemak zijn omdat ze nog twee seizoenen onder contract liggen.”

En dus presteren jongens die minder verdienen veel beter. “KVO heeft jongens die nog moeten knokken om hun carrière te lanceren. En ze verdienen veel minder. Ik wil zijn aandeel niet minimaliseren. Maar de manier van verloning is zeker een manier om jongens te laten presteren. Zie ook spelers die einde contract zijn, zoals Sakala of Hjulsager.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties