Jupiler Pro League moet eraan geloven: fiscaal voordeel met rsz gaat op de schop

Jupiler Pro League moet eraan geloven: fiscaal voordeel met rsz gaat op de schop

De Jupiler Pro League lijkt de strijd verloren te hebben. De voorbije maanden probeerden ze de RSZ-verandering in de sport tegen te houden, maar de voorstellen liggen klaar en de voetballobby heeft amper politieke medestanders.

De profvoetballers genieten nog altijd een bijzonder gunstig rsz-voordeel, maar daar gaat een einde aan komen. De Morgen weet dat de voetballobby er alles aan deed om het tegen te houden en vond bij Georges-Louois Bouchez van de MR een bondgenoot, maar hij staat alleen binnen de regering. 

Zowel minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) als minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) hebben volledig uitgewerkte voorstellen klaar om de fiscale en RSZ-voordelen in de sport aan te pakken.

Bij de begrotingsonderhandelingen zullen die op tafel komen. De bestverdienende spelers zullen zo veel meer moeten bijdragen en de kleine sporten zouden zoveel mogelijk ongemoeid gelaten worden. Slecht nieuws voor de Pro League, want de clubs konden zo spelers een veel hoger loon aanbieden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties