AA Gent gaat actief samenwerken met de supporters

AA Gent gaat actief samenwerken met de supporters
Foto: © photonews

Vertegenwoordigers van de supportersclubs Tribune 7, Armada Ganda, Buffalo Indians en de Supportersfederatie van AA Gent hebben maandagavond een contract ondertekend met het bestuur van AA Gent. Ze gaan een supportersraad oprichten.

Ivan De Witte, voorzitter van AA Gent, was heel tevreden met deze nieuwe supportersraad. Hij is zeker van dat dit initiatief de fans en de club dichter bij elkaar gaan brengen. 

“Dit is een unicum in het Belgische voetbal. Er bestaan bij verschillende clubs wel wat initiatieven, maar niet in die verregaande mate zoals bij AA Gent”, stelde Ivan De Witte tijdens een persmoment. “Dit is een heel gestructureerd initiatief waar ik persoonlijk zeer sterk achter sta. Ik vind het heel belangrijk om een goede connectie te hebben met onze supporters. Het is ook belangrijk dat de krijtlijnen waarbinnen dit kan gebeuren uitgezet zijn."

Het gaat verder dan alleen de abonneehouders. Iedere fan moet op één of andere manier vertegenwoordigd zijn. "Wij beschikken als club gelukkig over een pak fans. In een volle Ghelamco Arena zijn dat er 20.000. Maar wij hebben meer supporters, ruim 100.000. Die kan je als voorzitter nooit allemaal tegelijk toespreken. Met het in het leven roepen van de supportersraad kan ik dat bijna. De fans zijn belangrijke stakeholders. Niet de allerbelangrijkste, maar het is wel een groep waar rekening mee moet gehouden worden. Ik denk dan meteen aan de coronaperiode met lege tribunes. Toen was het hier maar een zeer dode bedoening.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties