Michel Louwagie ziet maar één voordeel om door te stoten in Conference League

Michel Louwagie ziet maar één voordeel om door te stoten in Conference League
Foto: © photonews

KAA Gent staat woensdagavond voor de terugmatch van de achtste finale in de Conference League. In Istanbul geeft de ploeg van Hein Vanhaezebrouck Basaksehir partij.

De thuisploeg windt er geen doekjes om. Voor hen is het duel tegen KAA Gent de belangrijkste wedstrijd in de geschiedenis van de club. Basaksehir kan zich voor het eerst plaatsen voor een Europese kwartfinale.

Een kwartfinale in de Conference League levert ook een miljoen euro extra op, maar volgens Michel Louwagie van KAA Gent is dat bedrag op financieel vlak eerder verwaarloosbaar voor de Buffalo’s.

“De groepsfase bereiken, dát is financieel belangrijk. In deze fase primeert het sportieve. Zo'n verplaatsing kost gigantisch veel geld wat de vlucht en het hotel betreft, spelers die betaald moeten worden... Daar schiet weinig van over”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Louwagie ziet maar één groot voordeel als KAA Gent erin slaagt nog een ronde verder te geraken in de Conference League. “Het krikt de marktwaarde van spelers op, zelfs al wil AA Gent deze zomer nog niet van een verkoop van Gift Orban weten. Of Hong.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

Nieuwste reacties