Cercle Brugge komt met officiële mededeling over arbitrage

Cercle Brugge komt met officiële mededeling over arbitrage
Foto: Photonews

Afgelopen weekend schreeuwde Cercle Brugge moord en brand nadat in de slotfase een strafschop aan Antwerp werd toegekend omwille van vermeend handspel van Thibo Somers.

Het hele stadion had het niet gezien, maar op aangeven van de VAR kende de scheidsrechter van dienst alsnog een strafschop toe aan Royal Antwerp FC. Op zijn officiële kanalen heeft Cercle Brugge nu een mededeling over de arbitrage.

“Afgelopen weekend waren er opnieuw discussies in minstens vier wedstrijden waarbij scheidsrechterlijke beslissingen de hoofdrol opeisten. Cercle Brugge trekt daarbij de integriteit van scheidsrechters niet in twijfel, maar wel stellen we een gebrek aan uniforme beslissingen vast”, klinkt het.

“Deze hebben een rechtstreekse impact op de rangschikking, creëren frustratie en onduidelijkheid bij alle teams, de fans en de betrokken stakeholders. Bovendien hebben de beslissingen een negatieve impact op het imago van onze competitie. Cercle Brugge contacteerde dan ook de Pro League om onze bezorgdheid te uiten rond inconsistentie in de arbitrage.”

“Dit seizoen zat Cercle Brugge zelf al enkele keren samen met het Professional Refereeing Department om de huidige situatie aan te kaarten. Helaas stellen we geen enkele vooruitgang vast. Cercle dringt er dan ook op aan dat er stappen ondernomen worden door de Pro League om de kwaliteit van scheidsrechterlijke beslissingen & VAR-interventies te verhogen. We hopen dan ook dat de nodige concrete maatregelen genomen worden om de huidige situatie te verbeteren voor alle Pro League-teams.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties