De mogelijke dreiging voor Gent-sensatie Hyunseok Hong: "De constante hoofdpijn"

Joachim Vandecauter
| 0 reacties
De mogelijke dreiging voor Gent-sensatie Hyunseok Hong: "De constante hoofdpijn"
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Hyunseok Hong gaat binnenkort naar de Asia Games. Daar probeert hij goud met Zuid-Korea te halen, om zo de constante dreiging van de legerdienst te ontlopen.

Bij KAA Gent zullen ze Hyunseok Hong enkele weken moeten missen. Met Zuid-Korea zal hij aan de Asia Games deelnemen. Het doel is duidelijk: goud pakken en zo in eigen land eeuwige glorie krijgen. 

Die eeuwige glorie is ook belangrijk, want anders zou Gent Hong wel eens voor een langere periode kunnen missen. Als Hong geen goud pakt, wacht wellicht de dienstplicht. Elke Koreaanse man moet die voor zijn 28e gedaan hebben. De legerdienst duurt er 2 jaar. 

"Niemand doet het vrijwillig", zei Hong aan Het Nieuwsblad. "Maar als je op de Asia Games geen goud of op de Olympische Spelen geen zilver pakt, dan wordt het op een bepaald moment wel onvermijdelijk."

Muzikant Sioen zat bij het intervieuw naast Hong en pikte daarop in: "Ze moeten door de constante dreiging van Noord-Korea een functionerend leger hebben. Dat gevaar noemen ze de constante hoofdpijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties