Analyse Bommetje? Belangrijk figuur stapt op bij KAA Gent, maar dat kon je enkele maanden geleden al voorspellen

Bommetje? Belangrijk figuur stapt op bij KAA Gent, maar dat kon je enkele maanden geleden al voorspellen
Foto: © photonews

Bij KAA Gent vertrok hoofdscout Samuel Cardenas maandag. Een verrassing, of toch niet? Neen, niet echt als je de voorbije maanden ook op de onderliggende stroom lette.

Drie jaar lang was Samuel Cardenas actief bij KAA Gent. Als hoofdscout wierp hij zich op als een geprezen figuur binnen de werking van de Buffalo's. Bij de aankondiging van nieuwe transfers was hij er ook vaak bij om wat extra uitleg te geven.

Het maakte hem op gebied van transfers een belangrijk figuur, waardoor hij ook in de kijker is gaan lopen van andere ploegen. "Hij heeft meerdere aanbiedingen gekregen dankzij zijn goede werk", klinkt het bij Michel Louwagie op de webstek van de Buffalo's.

Verantwoordelijkheid

De jonge Cardenas zelf omschreef het ook duidelijk: “Met pijn in het hart heb ik besloten om in onderling overleg mijn contract bij KAA Gent te beëindigen. Na 3 fantastische jaren vind ik het tijd voor mezelf om door te stromen naar een rol met meer verantwoordelijkheid." 

gandelman

Net in die verantwoordelijkheid zit misschien wel het begin van de kiem waarom het einde van het verhaal bij de Buffalo's ook geen echte verrassing is. Zo kreeg Cardenas niet de pluimen op zijn hoed voor de transfer van Gift Orban, omdat die geclaimd werd door Vanhaezebrouck.

Maar vooral de toenemende invloed van makelaars bij inkomende transfers, al dan niet gehaald op voorspraak van Vanhaezebrouck, deden Cardenas geen deugd. Noah Fadiga, Ismaël Kandouss en Omri Gandelman kwamen er op die manier.

"Scouting blijft belangrijk"

Bij die laatste kregen we een rare persconferentie waarin Cardenas simpelweg zei dat hij er niets mee te maken had. Om vervolgens Vanhaezebrouck te horen antwoorden dat ook Cuypers een transfer van Vanhaezebrouck was. 

Het zette de relaties intern sowieso onder spanning. Michel Louwagie spreekt overigens tegen dat makelaars het opnieuw (meer) voor het zeggen hebben bij Gent: "Bij de rekrutering is scouting van het hoogste belang, terwijl makelaars vooral hun rol spelen bij de verkoop van spelers. Ik wil dan ook benadrukken dat we vol zullen blijven inzetten op scouting.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Conference League

Nieuwste reacties