Gert Verheyen weet van welke EK-tegenstander Rode Duivels kunnen verliezen

Gert Verheyen weet van welke EK-tegenstander Rode Duivels kunnen verliezen

Zaterdag werd geloot voor het Euro 2024. Met Roemenië, Slovakije en een ploeg uit de play-offs mag er zeker niet geklaagd worden.

Twee van de drie tegenstanders van de Rode Duivels op het EK in Duitsland van volgend jaar zijn al bekend. De grote namen zijn het niet, maar precies dat zou wel eens een groot gevaar kunnen betekenen.

“Ik heb de Roemeense bondscoach geïnterviewd - een zeer vriendelijke man, overigens. Hij zei dat Roemenië een jong elftal heeft dat het uitstekend deed in de EK-kwalificatie”, vertelt Peter Vandenbempt op Sporza.

“Ze zijn voor Zwitserland geëindigd, wat ook altijd een stevige tegenstander is. Bij Slovakije heb je toch ook Skriniar en Lobotka van respectievelijk PSG en Napoli rondlopen. Dus het is niet dat het slechte ploegen zijn.”

Gert Verheyen vreest vooral één tegenstander uit de play-offs. “Mocht Oekraïne zijn ding doen en erbij komen, is dat wel een ploeg waarvan je kan verliezen. Van de andere landen moeten we gewoon winnen. Al mag van onderschatting nooit sprake zijn binnen de ploeg zelf.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK Kwalificatie

Nieuwste reacties