Werelddoelpunt en olympische goal kruiden Eupen-Kortrijk

Eupen-Kortrijk werd 3-2

Eupen heeft nog een zege aan zijn seizoen toegevoegd. De Oostkantonners verwenden hun eigen publiek met drie goals, de moedige meegereisde Kortrijkzanen kregen wel een wereldgoal van Elohim Rolland te zien...

KV Kortrijk moest iets tonen nadat voorzitter Joseph Allijns stevig had uitgehaald naar sommige spelers. Eén jongen die dat begrepen had, was Elohim Rolland. De middenvelder begon na het kwartier aan een schijnbaar hopeloze solodribbel, maar tot ieders verbazing geraakte hij tot een schot. En wat voor één! Een kanonskogel recht in de winkelhaak.

Eupen begon daarna echter aan te dringen en op het halfuur hadden ze prijs. Een redelijk bizarre goal wel, want Jeffren krulde een corner rechtstreeks binnen. Een olympische goal, maar of het de bedoeling was... En vijf minuten later was de scheve situatie helemaal rechtgetrokken nadat Onyekuru een penalty versierde en die zelf ook omzette.

Geen penalty gegeven die er wel één was

In de tweede helft was er lange tijd niets te beleven, maar 20 minuten voor tijd had Kortrijk wel een penalty mogen krijgen, maar ref Dierick zag de tackle op van Timmermans op Mercier buiten de zestien terwijl die toch erbinnen was. Maar het was Onyekuru die de score (en zijn doelpuntentotaal) aandikte met de 3-1. Van Crombrugge veroorzaakte nog een penalty en Totovytskyy trapte die binnen. Te laat echter!