Genk houdt Valencia in bedwang
Robby Morren

Racing Genk heeft tegen Valencia zijn eerste punt in deze poule van de Champions League te pakken. Met de hulp van de paal en de lat wist de landskampioen de nul te houden. In de slotfase was Simaeys nog héél dicht bij de winning-goal.

Robby Morren vanuit Genk

Racing Genk heeft een aardig debuut gemaakt in deze jaargang van de Champions League. In de eerste helft werden de Limburgers bij momenten weggetikt door Valencia maar Genk speelde een sterke tweede helft waarin het enkele goede kansen wist te verzamelen.

Racing Genk begon met dezelfde elf aan de wedstrijd die vrijdag wonnen tegen Sint-Truiden. Dat betekent met Kennedy en Vossen voorin en Dugary en Buffel op de flanken. Genk slaagde er gedurende de eerste helft in een goede organisatie te behouden en de ruimtes klein te houden. Toch kwam de thuisploeg in het openingskwartier enkele keren goed weg na een kopbal van Rami, een puike voorzet van Piatti en Victor Ruiz die enkele haarpijlen te kort kwam om de bal in doel te verlengen.

Genk had het bijzonder moeilijk met de snelle combinaties die Valencia op de mat legde en tien minuten voor rust stond de 0-1 bijna op het bord maar de poging van Piatta strandde op de paal. Genk kon het evenwicht een beetje herstellen op de momenten dat Valencia de voet van het gaspedaal haalde en de handen konden op elkaar toen Kennedy een voorzet op de voet van Pudil schilderde maar zijn vluchtschot ging naast. Tot echte uitgespeelde kansen kwam Genk in de eerste 45 minuten niet en met een 0-0 aan de rust mocht het helemaal niet ontevreden zijn.

Sterker uit de kleedkamer
Genk kwam met meer overtuiging uit de kleedkamer. De ref had de tweede helft nog maar net op gang gefloten toen Vossen de bal afsnoepte en een prima schot afleverde dat Diego Alves uit doel moest ranselen. In tegenstelling tot de eerste helft werden de flanken nu wel gevonden zodat er voorzetten kwamen en gevaar voor de kooi van Diego Alves. Zo ook toen Vossen een bal van Buffel bijna op doel kon verlengen. Ondertussen schudde Köteles een puike redding uit zijn mouwen op een poging van Parejo. Diezelfde Parejo krulde wat later een vrije trap nipt naast het doel van Köteles.

Genk begon meer en meer in zijn kansen te geloven en probeerde meer druk naar voor te zetten. Been bracht met Ogunjimi nieuw bloed in de plaats van Kennedy. Valencia was opnieuw bijzonder dicht bij de openingstreffer maar de heerlijk mooie omhaal van Rami spatte uiteen op de lat. Genk reageerde via Dugary die de achterlijn haalde en strak inspeelde maar een Spaanse voet stond nog net in de weg.

Simaeys scoort bijna
Het publiek ging er nog eens vol achter staan en een combinatie met Buffel – Vossen – Dugary werd niet goed uitgespeeld. Enkele minuten voor tijd had Genk dé uitgelezen kans om de volle buit te pakken. Een vrije trap van Tözser belandde voor de voeten van Simaeys die van dichtbij op doel trapte maar doelman Diego Alves reageerde bijzonder alert.