rosRostov FK
FK Moskou
1-0
Datum: 20/08/2005 16:00
Competitie: Russische Premier League
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Olimpi 21 vek
CSKA en Zenith strijden om de tweede plaats
Luc Goderis
| 0 reacties
CSKA en Zenith strijden om de tweede plaats
Foto: © SC

Dit weekend staat in de Russische Premier League de twintigste speeldag op het menu.  De absolute topper van het weekend is ongetwijfeld CSKA Moskou - Zenith St. Petersburg.  De respectievelijke nummers twee en drie uit de rangschikking ontmoeten elkaar op zondag in het Dinamo-stadion.  Inzet van het duel is de tweede plaats en de achterstand op leider Lokomotiv Moskou, dat eerder al speelde, te herleiden tot vijf punten.
De Moskovieten zullen het zonder hun geblesseerde topschutter Ivica Olic moeten doen.  De Kroaat scheurde afgelopen woensdag de ligamenten in zijn knie en is minstens zes maanden out.  Een andere Kroaat, Ivica Krizhanac, verdediger bij Zenith St. Petersburg, zal er ook niet bij zijn.  Ook hij kampt met een blessure.

Straks staat FK Rostov voor de moeilijke taak om de punten thuis te houden.  De rode lantaarn, die op de koop toe  het verdedigersduo Sergei Bendz en Anton Rogochiy gekwetst zag uitvallen, ontvangt FK Moskou.  De Moskovieten zijn nog lang niet uitgeteld in de strijd om het Uefabeker-ticket en kunnen in Rostov beschikken over de volledige kern.

In het andere duel op zaterdag kijken Dinamo Moskou en Spartak Moskou elkaar anderhalf uur in de ogen.  Zowel het vreemdelingenlegioen van Dinamo als vergane glorie Spartak pogen in dit stadsderby hun ontgoochelende plaats in de rangschikking er wat minder belabberd te laten uitzien.
De ziekenboeg van Dinamo is voor dit treffen goed gevuld.  Stanislav Murigin, Maksim Romashenko, Tiagi Da Silva en Oleg Shkabara blijven geblesseerd aan de kant.  De bezoekers kunnen niet rekenen op de diensten van verdediger Martin Jiranek.

Op zondag staan, naast de topper, nog vier duels geprogrammeerd.  Amkar Perm ontvangt het Rubin Kazan van Ebou Sillah.  Rubin is aan een prima seizoen bezig en staat, na een reeks van elf wedstrijden zonder nederlaag, op een verdiende vierde plaats.  Sillah en Co kunnen, indien de topper CSKA - Zenith niet onbeslist eindigt, tot op één schamel puntje van de derde plaats, en een Uefabeker-ticket sluipen.  Bij Amkar ontbreken Ildar Akhmetzyanov, Konstantin Paramonov, Zarakhiya Sirakov en Ivan Cherenchikov.  Rubin moet het zonder de Noor Jorgen Jalland stellen.

Milan Lesnjak en Saturn Moskou gaan op bezoek bij Alaniya Vladikavkaz.  Alaniya, in accuut degradatiegevaar, en Saturn, dat al vier opeenvolgende wedstrijden niet meer kon winnen, hebben beiden de punten broodnodig.  Beide ploegen missen zondag hun sterke man in de verdediging.  Darius Zutautas, de Litouwer van Alaniya en Jean Ferreira, de Braziliaan van Saturn, zitten beiden een schorsingsdag uit.  Kristian Tudor en Leopoldo Jimenez (Alaniya) en Andrei Kanchelskis, Andrei Malai en Nicolas Pavlovic (Saturn) zijn allen gekwetst.

Volledige speeldag :

22/06/2005 Lokomotiv Moskou - Kriliya Sovietov 1-0
20/08/2005 Dinamo Moskou - Spartak Moskou
20/08/2005 FK Rostov - FK Moskou
21/08/2005 Tom Tomsk - Torpedo Moskou
21/08/2005 Terek Grozny - Shinnik Yaroslavl
21/08/2005 Amkar Perm - Rubin Kazan
21/08/2005 Alaniya Vladikavkaz - Saturn Moskou
21/08/2005 CSKA Moskou - Zenit St. Petersburg


Meer nieuws