Stadion: Murrayfield Edinburgh
Hearts blijven winnen
Pieter Marius

The Hearts zijn er opnieuw in geslaagd om te winnen. Vandaag moest Dunfermline eraan geloven. Ondanks deze zege heerst er een gespannen sfeer bij de club. Ondanks de sterke prestaties verlaat manager George Burley het team.

De spelers van The Hearts kregen voor de partij het nieuws over het vertrek van Burley. Toch was dit niet te zien aan het spel dat de thuisploeg bracht. In de derde minuut zorgden ze voor het eerste gevaar. Een hoekschop van Paul Hartley werd door zijn landgenoot Pospisil overgekopt. Dunfermline werd steeds meer weggedrukt door The Hearts. Na tien minuten probeerde Camazzola het met een afstandsschot, de bal waaide echter over het doel van McGregor. Halfweg de tweede helft moest de doelman zich wel gewonnen geven op een schot van Rudi Skacel. De Tsjech wist al voor de negende keer dit seizoen te scoren. Enkele minuten later kon de thuisploeg de scoren verdubbelen. Pospisil werkte mooi af op aangeven van Camazzola. Op slag van rust was diezelfde Pospisil dicht bij een nieuw doelpunt. Deze keer kon McGregor de bal wel uit zijn doel weren.

Het eerste deel van de tweede helft was ronduit teleurstellend. De bezoekers waren niet in staat om de Hearts in de problemen te brengen. Verder dan een doelpoging van Makel kwamen ze niet. De thuisploeg kon nog bijna scoren via de ingevallen Cesnauskis en via Skacel. Ondanks het goed geleverde spel van de thuisploeg eindigde de match in mineur toen Paul Hartley een rode kaart onder de neus kreeg. Het veranderde niets meer aan de 2-0 eindstand.

Hearts: Gordon, Neilson, Pressley, Webster, Fyssas, Camazzola (Cesnauskis 70), Brellier, Hartley (McAllister 90), Skacel, Pospisil (Elliot 80), Jankauskas.

Dunfermline: McGregor, Shields, Scott Wilson (Tod 47), Thomson, Horsted (McCunnie 68), Darren Young, Makel, Mason, Derek Young (Donnelly 67), Burchill, Zambernardi