Competitie: Scottish Premier League
Speeldag: Speeldag 11
Nipte winst voor Celtic
Pieter Marius

Celtic Glasgow heeft het verschil met leider Hearts opnieuw verkleind tot 3 punten. Het won vandaag op het veld van Kilmarnock met het kleinste verschil.

De beste start werd verrassend genoeg genomen door de thuisploeg. Gary McDonald kon op aangeven van Steven Naismith in de opening duiken. Hij aarzelde echter te lang zodat de kans verkeken was. Beide ploegen speelden met veel inzet, maar dat zorgde wel voor slordige combinaties. De bezoekers konden halfweg de eerste helft toch op voorsprong komen. Stilian Petrov kon op aangeven van Chris Sutton de 0-1 aantekenen. Op het einde van eerste speelhelft kwam Kilmarnock nog enkele keren dicht bij een doelpunt. Het was Kris Boyd die met een mooi geplaatste vrije trap keeper Boruc op de proef kon stellen. De Poolse international haalde de bal echter uit zijn doel.

De thuisploeg gaf de moed nog niet op. Ze kwamen opvallend fris uit de kleedkamers, en hadden het meeste balbezit. Toch bleef Celtic gevaarlijk loeren op de counter. Na een tiental minuten spelen werd Sutton onderuit gehaald in het stafschopgebied, maar scheidsrechter Brines liet begaan. De match bloeide weer open, en beide ploegen konden voor gevaar zorgen. In eerste instantie waren de bezoekers dicht bij een doelpunt via Craig Beattie. Die besloot echter op doelman Smith. Later was het Boyd die bijna tot scoren kwam. De laatste kans van de partij kwam op naam te staan van invaller Alan Thompson. De Engelse linksmidden trapte echter net over. Celtic speelde zeker niet zijn beste partij, maar mocht toch de drie punten meenemen naar Glasgow.

Kilmarnock: Smith, Fowler, Greer, Lilley, Hay, Johnston, Locke, McDonald (Wales 77), Invincibile, Boyd, Naismith (Nish 77), Nish (Dodds 82).

Celtic: Boruc, Telfer, Balde, McManus, Camara, Nakamura (McGeady 90), Lennon, Petrov, Maloney (Thompson 82), Sutton, Beattie (Hartson 71).

Scheidsrechter: I Brines