Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Ibrox Stadium
Rangers verslaan Motherwell
Pieter Marius

De Glasgow Rangers lijken het goede ritme terug te pakken te hebben. Vandaag won het in eigen huis van Motherwell met 2-0 cijfers.

De thuisploeg kon zich geen betere start indenken. Dado Prso veroverde de bal op de linkerflank, en bracht het leer voor doel. Peter Loverkrands verlengde de bal tot bij Chris Burke, die van dichtbij kon scoren. Kort na het openingsdoelpunt kwam Motherwell dicht bij de gelijkmaker toen Scott McDonald net naast schoot. Even later kon Burke voor de tweede maal scoren, maar het feest ging niet door omdat er al gevlagd was voor buitenspel.

Na de rust kwamen de Rangers opnieuw dicht bij een tweede doelpunt toen Loverkrands de bal in de handen van Graeme Smith kopte. Motherwell kon weinig inbrengen tegen het geweld uit Glasgow, offensief stelde de ploeg erg teleur. In de 72ste minuut kon Loverkrands dan ook het beslissende doelpunt voor de thuisploeg scoren. Net na dat doelpunt kreeg Alan Hutton een staande ovatie toen hij op het veld kwam voor Hedmani. Het was zijn eerste wedstrijd nadat hij in februari zijn beek brak. Veel kon Hutton niet meer tonen, maar het belangrijkste voor hem was dat de ploeg met de drie punten terug kon keren naar Glasgow.

Rangers: Waterreus, Ricksen, Andrews, Rodriguez, Bernard, Burke, Ferguson, Hemdani (Hutton 74), Lovenkrands, Prso (Thompson 77), McCormack (Murray 58).

Motherwell: Graeme Smith, Corrigan, Craigan, Kinniburgh, Hammell, Fagan, Kerr, Foran, Paterson (Fitzpatrick 58), Clarkson (Hamilton 78), Scott McDonald.

Scheidsrechter: S Conroy