Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Pittodrie Stadium
The Hearts verliezen terrein
Pieter Marius

Voor het eerst dit seizoen zijn The Hearts op achtervolgen aangewezen. Vandaag kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Aberdeen. Door dit puntenverlies staat de ploeg uit Edinburgh twee punten achter leider Celtic.

De beste start werd genomen door de thuisploeg. Via Stevie Crawford konden ze als eerste gevaar creĆ«eren. Diens schot werd echter uit doel geweerd door doelman Gordon. Enkele minuten na het eerste gevaar konden ook The Hearts oprukken. Edgaras Jankauskas besloot echter in het zijnet. Na een klein kwartier spelen kwam Aberdeen op voorsprong. Richie Byrne kon doorbreken op links, en de bal voor doel brengen. Scott Muirhead legde de bal mooi terug op de inlopende Smith, die zijn laag schot in doel zag verdwijnen. De bezoekers herstelden zich goed van deze opdoffer. Via topschutter Skacel en zijn landgenoot Pospisil kwamen ze dicht bij de gelijkmaker. De grootste mogelijkheid was er echter voor Pressley. Hij kopte krachtig richting doel, maar de bal ging centimeters naast. Op slag van rust kon Aberdeen ei zo na hun voorsprong verdubbelen. Smith verzuimde deze keer te scoren.

De bezoekers hadden in de tweede helft iets goed te maken, en kwamen dan ook gemotiveerd uit de kleedkamers. De defensie van Aberdeen hield echter goed stand, tot The Hearts met wat geluk langszij konden komen. Rudi Skacel probeerde het met een afstandsschot. De poging van de Tsjech raakte de voet van de ingevallen Dempsey, waardoor de bal over doelman Esson in doel verdween. Diezelfde Esson kreeg in de laatste minuten nog veel werk. Skacel was nog verschillende keren gevaarlijk, maar scoren lukte niet meer. Het bleef bij een 1-1 gelijkspel.

Aberdeen: Esson, Hart (Dempsey 45), Anderson, Diamond (Considine 90), Byrne, Smith, Nicholson, Clark, Muirhead, Crawford, Mackie (Foster 85).

Hearts: Gordon, Neilson, Pressley, Webster, Fyssas, Mikoliunas, Hartley, Brellier, Skacel, Pospisil (Elliot 45), Jankauskas (Cesnauskis 79).

Bezoekers: 14,901

Scheidsrechter: C Thomson