Hibernian
Falkirk
Datum: 19/11/2005 16:00
Competitie: Scottish Premier League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Easter Road Stadium
Ook Hibernian verliest punten
Pieter Marius
| 0 reacties
Ook Hibernian verliest punten
Foto: © SC

Hibernian heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies van concurrenten Rangers en Hearts. Het ging zelf met 2-3 cijfers onderuit tegen Falkirk. De thuisploeg leek nochtans op weg naar de zege toen het een 2-0 voorsprong nam.

De wedstrijd begon dramatisch voor de bezoekers. Al na 37 seconden kon Derek Riordan Hibernian op voorsprong brengen. Garry O'Connor verraste de verdediging met een lange bal naar Riordan. Die aarzelde niet op de bal over Glennon in doel te werken. Falkirk herstelde zich snel van deze klap door in de tegenaanval te trekken. Het was Stephen O'Donnell die dicht bij een doelpunt kwam. Na deze kans duurde het even vooraleer er nieuw gevaar werd gecreëerd. Dat kwam er via een stilstaande fase. Riordan mocht net na het halfuur een vrije trap zetten. De Schotse international krulde de bal mooi in doel, en verdubbelde met zijn tweede doelpunt de score. Na deze goal kropen er beetje bij beetje slordigheden in het spel van Hibernian. Daardoor kon Darryl Duffy tot twee keer toe dicht bij een doelpunt komen.

In de tweede helft had Duffy meer geluk bij de afwerking. Na 3 minuten spelen kon hij de bal onder keeper Malkowski binnentrappen. Falkrik putte moed uit deze aansluitingstreffer, en even later kwamen ze zelfs langszij. Dit gebeurde echter in dubieuze omstandigheden. Scheidsrechter Conroy negeerde het signaal van zijn lijnrechter toen Glennon een terugspeelbal opraapte. Falkirk profiteerde van de verwarring bij Hibernian om een tegenaanval op touw te zetten. Het was opnieuw Duffy die daarin een rol speelde. Hij kon de bal in de loop van Gow geven, die de bal in doel schoof. Bij Hibernian kwam Ian Sproule op het veld, en die bracht meer diepgang in het spel. Na een lange run kon hij doelman Glennon op de proef stellen. De wedstrijd kreeg een spannend slot met kansen langs beide zijden. Malkowski had de handen vol met pogingen van Duffy, en Glennon reageerde goed op de schoten van het spitsenduo Riordan-O'Connor. Op een kwartier van affluiten viel de beslissing. Het was opnieuw Darryl Duffy die tot scoren kwam, en zo de achterstand van Falkirk kon ombuigen in winst.

Hibernian: Malkowski, Whittaker, Caldwell, Hogg, Glass, Scott Brown, Thomson, Stewart (Sproule 45), Beuzelin (Shiels 74), O'Connor (Morrow 77), Riordan.

Falkirk: Glennon, Lawrie, Ireland, Rodrigues, Milne, Scally, Steven Thomson, Gow, O'Donnell, McBreen (Latapy 65), Duffy (Moutinho 83).

Bezoekers: 13,092

Scheidrechter: S Conroy