celCeltic Glasgow
Rangers FC
Datum: 19/11/2005 13:30
Competitie: Scottish Premier League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Celtic Park Glasgow
Celtic wint Old Firm
Pieter Marius
| 0 reacties
Celtic wint Old Firm
Foto: © SC

Celtic Glasgow heeft vandaag de tweede Old Firm van het seizoen gewonnen. Tegen aartsrivaal Rangers won het met 3-0 cijfers. Dankzij deze zege staan The Bhoys nu met drie punten voorsprong aan de leiding.

De wedstrijd kende een zenuwachtig begin. Beide ploegen maakten vooral defensieve fouten. De eerste kans van de wedstrijd was er voor de bezoekers, maar Francis Jeffers kon de bal niet binnen de palen krijgen. Even later was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Na nonchalant balverlies van Alan Hutton kwam de bal terecht bij Shaun Maloney. Die kon de bal voor doel brengen, waar John Hartson zijn 101ste goal voor Celtic kon maken. Net na het openingsdoelpunt kon Hamed Namouchi bijna voor de gelijkmaker zorgen, maar zijn kopbal ging naast. Het bleef voorlopig bij een 1-0 stand.

Vroeg in de tweede helft claimden de bezoekers een strafschop toen Paul Telfer de bal met de arm raakte. De scheidsrechter ging niet op de eis van de Rangers in, en liet verderspelen. Na een zwak begin kon Celtic zich even later herpakken. Sunsuke Nakamura kon de bal mooi op het hoofd van Dianbobo Balde schilderen, die kopte de bal voorbij Waterreus tegen de netten. Op het uur mocht de Nederlandse keeper zich nog eens omdraaien toen Aiden McGeady voor de 3-0 eindstand zorgde. Na dit verlies is het al zes matchen geleden dat de Rangers nog eens wisten te winnen. Manager McLeish komt stilaan in nauwe schoentjes.