argArgentinië
zwiZwitserland
Datum: 01/07/2014 18:00
Competitie: WK
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Arena de Sao Paulo
Messi en Di Maria laten moedig Zwitserland ontgoocheld achter
Messi en Di Maria laten moedig Zwitserland ontgoocheld achter
Foto: © Photonews

Argentinië wereldkampioen? We beginnen er meer en meer aan te twijfelen. Zwitserland hield de sterrenformatie 117 van een doelpunt en had zelf genoeg kansen om te scoren. Maar uiteindelijk besliste de individuele klasse van Messi en Di Maria de wedstrijd.

Wie dacht dat Zwitserland onder de indruk zou zijn van de sterrenformatie van Argentinië mocht al snel zijn mening herzien. Onder impuls van de 'Messi van de Alpen', Shaqiri, werd de underdog de evenknie van de echte Messi en co. Xhaka gaf een serieuze verwittiging met een schot waar Romero de meubelen op moest redden.

Eén helft voor Shaqiri

En dat schudde de Argentijnen zowaar wakker. Messi begon meer initiatief te nemen en Garay had een even grote kans bij een hoekschop van Shaqiri. Zijn kopbal ging net naast. Argentinië monopoliseerde het leer, maar de keren dat Zwitserland aan de zestien van de tegenstander kwam, was het alle hens aan dek.

Drmic kon Zwitserland op voorsprong brengen nadat hij zalig door de defensie was geloodst, maar de spits werkte héél knullig af: de stifter werd een lullig terugspeelballetje in de armen van Romero. Maar wat een pass weer van Shaqiri! Argentinië bleef zitten met het balbezit, maar de kansen waren voor Zwitserland.

Benaglio, Zwitserse held

En de Zwitserse garde bleef ook in de tweede helft waakzaam. Weinig kansen weggeven en gevaarlijk zijn op de tegenaanval, was het Zwitserse devies. De Argentijnen werden er praktisch gek van. Op een zeldzame knal van Rojo na konden ze amper iets creëren. Want ook doelman Benaglio was waakzaam. Die ranselde ook nog een kopbal van Higuain onder zijn lat weg.

Shaqiri kwam niet meer in het stuk voor, maar ook Messi zijn momenten waren zeldzaam: een knal hier, een kleine dribbel daar, maar Benaglio - bijna onklopbaar - wou niet meewerken. De Zwitserse regelmaat werd verhuisd van de aanval naar de verdediging en Argentinië vond er in negentig minuten geen antwoord op.

Messi en Di Maria redden

Het duel leek regelrecht op strafschoppen af te stevenen. Zwitserland was al klaar voor de revanche van 2006 toen ze er na drie gemiste penalty's uitgingen tegen Oekraïne, maar Messi dacht daar anders over. De superster slalomde een laatste keer door de Zwitserse verdediging en legde goed opzij voor de vrijstaande Di Maria.

Die werkte goed af en net voor affluiten werd het 1-0. Dzemali had nog gelijk kunnen maken, maar zijn kopbal strandde op de paal en de rebound ging via zijn eigen knie buiten. Een ontgoocheling voor een moedig Zwitserland. Argentinië met de hakken over de sloot...

Opstellingen

Argentinië Argentinië

  Speler G Beoordeel
Romero Sergio 90' 5
Zabaleta Pablo 90' 5
Fernández Federico 90' 5
Garay Ezequiel   90' 5
Rojo Faustino Marcos Alberto   104' 5
Mascherano Javier 90' 5
Gago Fernando Ruben 106' 5
Di María Ángel  90' 8
Messi Lionel A 90' 7
Lavezzi Ezequiel Ivan 74' 5
Higuaín Gonzalo 90' 5
  Bank G Beoordeel
Palacio Rodrigo Sebastian 16' 5
Pérez Enzo Nicolás -  
Orión Agustín Ignacio -  
Álvarez Ricardo -  
Andujar Mariano Gonzalez -  
Rodríguez Maxi -  
Campagnaro Hugo -  
Agüero Sergio -  
Biglia Lucas -  
Fernández Augusto -  
Demichelis Martin -  
Basanta José María -  

Zwitserland Zwitserland

  Speler G Beoordeel
Benaglio Diego 90' -
Lichtsteiner Stephan 90' -
Djourou Johan 90' -
Schär Fabian 90' -
Rodriguez Ricardo 90' -
Inler Gökhan 90' -
Behrami Valon 90' -
Xhaka Granit   66' -
Shaqiri Xherdan 90' -
Drmic Josip 82' -
Mehmedi Admir 113' -
  Bank G Beoordeel
Fernandes Gelson   24' -
Seferovic Haris 8'  
Senderos Philippe -  
Lang Michael -  
Ziegler Reto -  
Barnetta Tranquillo -  
Dzemaili Blerim -  
Stocker Valentin -  
Bürki Roman -  
Gavranovic Mario -  
Sommer Yann -  
Herbeleef Argentinië - Zwitserland

Vooraf