Ook Mendieta in beeld bij Athletic

Dave Sentobin
| 0 reacties
Ook Mendieta in beeld bij Athletic
Foto: © SC

Gaizka Mendieta staat in de belangstelling van Athletic Bilbao. De Baskische degradatiekandidaat had ook al een oogje laten vallen op Iván Campo, ook een Bask uit de Premier League. De rojiblancos zijn op zoek naar versterking door het uitvallen van Orbaiz. Tiko scheurde eerder dit seizoen al zijn kruisbanden en Gurpegi is geschorst voor dopinggebruik.
 
Nieuwbakken coach Mané heeft daardoor momenteel slechts drie centrale middenvelders: Javi Martínez, Murillo en Iturriaga. In de zoektocht naar een Baskische speler die economisch haalbaar is voor de club en die uiteraard een meerwaarde is voor de ploeg stootte de clubleiding op de twee voorgaande namen: Campo en Mendieta. Campo speelt momenteel nog voor Bolton Wanderers en liet zich al verheugd uit over de interesse.
 
Mendieta van zijn kant speelt bij Middlesbrough. Ooit een verfijnd voetballer die de glorieperiode van Valencia meemaakte. Hij verzeilde later bij Lazio, Barcelona en nog later bij Middlesbrough. Bij de Engelse middenmoter is de strateeg van weleer slechts bankzitter. Volgens zijn zaakwaarnemer heeft Mendieta nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij ooit voor Athletic wou uitkomen. Zijn hoge salariseisen zouden wel eens roet in het eten kunnen gooien.
 
Naast dure vogels Campo en Mendieta heeft Athletic nog andere pistes. Jeugdspelers Gutiérrez en Garai zouden teruggehaald kunnen worden. Ibon Gutiérrez is uitgeleend aan Castellón, maar komt daar weinig aan spelen toe. Aritz López Garai speelt op uitleenbasis bij UD Salamanca en is daar onbetwistbaar titularis. Beide spelers zijn jeugdproducten van Athletic.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties