Interview Janice Cayman: “Hard werken is de boodschap”

viki meeuwis
| 0 reacties
Janice Cayman: “Hard werken is de boodschap”

Volgende week zaterdag spelen de rode duivelinnen de belangrijke interland in en tegen Nederland. Belangrijk omdat deze wedstrijd beslist welk land zal mogen deelnemen aan de barragematchen voor het EK van volgend jaar in Finland.

Wij interviewen deze week enkele speelsters als vooruitblik op de kapitale match, vandaag is het de beurt aan Janice Cayman, middenveldster bij KVK Tienen. Vorig seizoen mocht Janice nog de Voetbal*Ster in ontvangst nemen, deze prijs is vergelijkbaar met de Gouden Schoen in het herenvoetbal.
 
VK: Janice, België is nog nooit zo dicht bij deelname aan een groot tornooi geweest, de eerste stap is dat tegen Nederland zal getracht moeten worden de barrage te halen. Hoe schat je de Belgische kansen in?
JC: “Ik denk dat het fifty-fifty zal zijn, maar we moeten van onze eigen kwaliteiten uit gaan en er gewoon voor gaan.”
 
VK: Stel dat België het EK haalt, dat zou in alle opzichten een uistekende zaak zijn voor het Belgische vrouwenvoetbal. De bond en de media zullen dan ook een beetje verplicht zijn meer aandacht aan het vrouwenvoetbal te besteden.
JC: “Dat zou uiteraard een heel goede zaak voor het Belgische vrouwenvoetbal zijn. Ik hoop dat er daarmee toch meer aandacht komt en dat we nog meer mogelijkheden krijgen om meer te trainen.”
 
VK: Het grootste gevaar bij Nederland zal wel eens Manon melis kunnen zijn, de Nederlandse spits is momenteel topschutster in Zweden.
JC: “ Ja toen ik ze bezig zag tijdens de kwalificatiewedstrijd thuis tegen Duitsland, was ze zeer aanwezig en gevaarlijk. Ze is snel en technisch goed, niet gemakkelijk voor de verdediging, maar ik heb het volste vertrouwen in onze verdediging. Als je topschutster bent in Zweden wil dat toch al iets zeggen denk ik...”
 
VK: Als we het EK halen wat moeten we dan nog doen om daar geen mal figuur te slaan?
JC: “ Gewoon ons best doen! Het zou echt een supermooie prestatie zijn als we het EK zouden halen. Hard werken is dus de boodschap.”
 
VK: In het mannenvoetbal werd onlangs gestart met de actie We Believe, waarbij een hoop oud voetballers het volk oproepen weer in de nationale ploeg te gaan geloven. Nu de vrouwen  zo dicht bij het EK zijn, hadden ze misschien ook zo een actie voor de vrouwen kunnen doen?
JC: “Goh ja misschien wel, maar er is al niet zoveel media-aandacht voor ons voetbal. Of zo’n actie echt voor meer bewustmaking en aandacht voor het damesvoetbal zou zorgen, valt te betwijfelen.”
 
Auteur Kevin Van Hooydonck










Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties