'Klacht tegen D'Hooghe als ik bedreigd word'

Nico Wieme
| 34 reacties
'Klacht tegen D'Hooghe als ik bedreigd word'
Foto: © SC

Het is nu eind december, maar het Brugse stadiondossier blijft in een impasse zitten. Hoewel de zaak niet meer in handen is van Patrick Moenaert, beklaagt de Brugse burgemeester zich erover dat hij in het publiek soms uitgescholden wordt.

Burgemeester Patrick Moenaert heeft zich van in het begin tegen de plannen van Club Brugge gekant om in Loppem een nieuw stadion te bouwen. Toen de Brugse gemeenteraad zich in februari met een nipte meerderheid uitsprak voor een nieuw voetbalstadion in Loppem, verhuisde het dossier naar de Vlaamse regering.
 
Hoewel Moenaert niets meer in de pap te brokken heeft, blijft zijn negatief advies hem achtervolgen. “Af en toe word ik in de supermarkt uitgescholden door Clubsupporters. De dag dat ik ooit bedreigd word of fysiek belaagd word, dien ik klacht in tegen Michel D'Hooghe”, wijst de Brugse burgervader in het Brugsch Handelsblad een waarschuwende vinger richting Clubpreses.
 
“Ik heb nooit iets negatiefs over Michel D'Hooghe gezegd. Ik betreur alleen zijn negatieve uitspraken over de politiek”, gaat Moenaert verder. “De bal van het stadiondossier ligt in de handen van de Vlaamse regering.”
 
Moenaert geeft aan waar de kern van het probleem zit. “Van in het begin wordt dit dossier verkeerd aangepakt. Als je iets wil realiseren, dan zorg je er eerst voor dat alle sleutelfiguren er achter staan. Ik mis die eensgezindheid in het stadiondossier. Er wordt mij zelfs verweten dat ik een alternatief op Sint-Pieters gesuggereerd heb, toen ik zag dat het dossier in het slop zat.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties