Nu ook Dudka aan Anderlecht gelinkt

De Nijs Michael
| 5 reacties
Nu ook Dudka aan Anderlecht gelinkt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht is bij zijn zoektocht naar defensieve versterking blijkbaar uitgekomen in Frankrijk. Nadat Frans international Givet (Marseille) al aan de Brusselaars werd gelinkt, is het nu de beurt aan Dariusz Dudka van Auxerre.

Dariusz Dudka is een Poolse verdediger die in zijn thuisland naam maakte bij Wisla Krakow. Afgelopen zomer verzilverde Dudka zijn goede prestaties door een transfer naar het Franse Auxerre te versieren. Daar kon hij tot op heden veertien keer aantreden in de competitie, waarvan negen keer als titularis. Ondanks die behoorlijke statistieken mag Dudka, die al twee keer de weg naar de netten vond in Frankrijk, echter toch vertrekken bij zijn ploeg en daar hoopt Anderlecht nu gebruik van te maken.

Dudka beschikt overigens ook al over de nodige Europese ervaring, want hij speelde in het seizoen 2006-2007 vier wedstrijden in de UEFA Cup met Wisla Krakow. Ook bij de Poolse nationale ploeg is de 25-jarige verdediger zeker van zijn plaatsje, zo mocht de 33-voudige international nog drie keer als titularis aantreden op het afgelopen EK.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties