Liverpool heeft 90% buitenlanders

Yves Dekoning
| 0 reacties
Liverpool heeft 90% buitenlanders

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook In Engeland zal vanaf volgend seizoen een minimum aantal op eigen bodem opgeleide spelers in de kern moeten zitten en dat zint een aantal managers niet.

Volgend seizoen moeten ploegen in de Premier League in een kern van 25 spelers, minstens acht spelers hebben die getraind zijn in Engeland of Wales. Dit wil zeggen dat ze minstens drie jaar moeten hebben getraind bij een club uit Engeland of Wales wanneer ze tussen 16 en 21 jaar oud zijn.

Arsene Wenger (Arsenal) is tegen de regel en ook Rafael Benitez sprak zijn bezorgdheid uit. Liverpool FC bezit 90% spelers van buitenlandse origine, het hoogste aantal ter wereld. Benitez: "Het wordt moeilijk om dezelfde kwaliteit te behouden. Het grote probleem in Engeland is dat het verschil tussen de academie en de eerste ploeg te groot is. De reservencompetitie stelt niets voor." Zowel Benitez als Wenger halen ook aan dat je moet kijken naar kwaliteit en niet naar nationaliteit.

De FA wil met de nieuwe quota zorgen dat clubs meer aandacht besteden aan het opleiden van Britse talenten en minder een ploeg bijeen zullen kopen. Maar momenteel worden buitenlandse talenten al vaak op 16-jarige leeftijd bij hun clubs weggeplukt. Waarschijnlijk gaan topclubs dat nu nog vaker doen.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties