Daerden: “Goor verdient een plek in de nationale ploeg”

Wouter Laeremans
| 32 reacties
Daerden: “Goor verdient een plek in de nationale ploeg”
Foto: © SC

Trainer Jos Daerden zette bij Germinal Beerschot een uitstekende reeks neer en parkeerde zijn ploeg voorlopig op een vijfde stek. De Play-offs 1 zijn nog altijd mogelijk, maar de weg is nog lang.

“Makkelijk wordt het niet. We spelen nog vier keer thuis: tegen Anderlecht, Zulte Waregem, Gent en Club Brugge”, vertelt Jos Daerden aan het weekblad Knack. “Het wordt een hele uitdaging om onze positie vast te houden, maar op basis van wat we al toonden, is dat een gerechtvaardigde ambitie.”

 

De coach denkt niet dat de positie in het klassement veel te maken heeft met talent. “Wat is dat, talent? Er zijn in België een heleboel ploegen waarvan ik denk: hebben die nu minder talent dan wij? Ik geef het voorbeeld van Lokeren. Als het hen een beetje meer had meegezeten, deden zij ook mee voor de top zes.”

 

De Limburger kan dit seizoen rekenen op de ervaring van enkele oude rotten, waaronder een herboren Bart Goor. “Ik heb hem punten gegeven voor de Gouden Schoen, omdat ik echt denk dat hij in het jaar 2009 één van de beste voetballers van de Belgische competitie is geweest. Met zijn kwaliteiten komt hij volgens mij ook nog steeds in aanmerking voor de nationale ploeg. Op zijn positie zie ik geen betere.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties