Nevland keert terug naar de heimat

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Nevland keert terug naar de heimat
Foto: © SC

De Noorse aanvaller Erik Nevland (foto) keert op het einde van dit seizoen terug naar zijn vaderland Noorwegen. Hij gaat zijn carrière afsluiten bij de club waar het voor hem allemaal begon: Viking Stavanger.

Viking Stavanger maakte gisteren bekend dat de inmiddels 32-jarige Erik Nevland een contract voor twee seizoenen heeft ondertekend bij de club. Hij komt over van het Engelse FC Fulham. Voor Nevland betekent die overstap een terugkeer naar het oude nest want het was bij Viking dat hij zijn carrière startte.

Manchester United haalde destijds de aanvaller weg uit Noorwegen, maar dat werd geen succes. In 2000 keerde hij weer terug naar Viking. Vier jaar later waagde Nevland zich dan aan een nieuw avontuur in het buitenland. Hij trok naar het Nederlandse FC Groningen. Daar scoorde hij in 94 competitiewedstrijden 43 doelpunten. Het leverde hem een transfer naar Fulham op. In Londen staat hij al sinds 2008 onder contract, maar hij kon er nooit een basisplaats veroveren. In 45 wedstrijden scoorde hij maar acht goals.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties