Comolli: topclubs moeten verkopen

Yves Dekoning
| 3 reacties
Comolli: topclubs moeten verkopen
Foto: © SC

De economische crisis weegt ook op de voetbalclubs en sommige topteams krijgen het financieel lastig. De een zijn dood is de ander zijn brood. Zo hoopt Liverpool FC in januari enkele koopjes te kunnen doen.

Verschillende Europese topclubs gaan gebukt onder een serieuze schuldenlast. De voorbije transferperiodes pompte Manchester City een hele hoop cash in de markt, maar momenteel ontbreekt zo'n big spender. Liverpool is sinds kort wel schuldenvrij en hoopt in januari topspelers los te weken bij andere clubs.

Damien Comolli moet er voor zorgen dat topspelers naar Liverpool willen komen en hij verwacht dat de kopers aan de macht zullen zijn in januari. "Door de economische recessie zitten verschillende clubs in financiële problemen, niet alleen in Engeland. Deze clubs zullen onder zware druk staan om te verkopen. We gaan dus een andere markt zien dan vroeger. Spelers waarvan we eerder niet dachten dat ze haalbaar waren, zullen nu wel vrijkomen. We werken hard om elke opportuniteit te grijpen. Er kunnen rare dingen gebeuren."

Comolli gaat er vooral van uit dat topclubs zullen moeten en willen besparen op de loonlast. Vooral in Engeland ligt die verschrikkelijk hoog. Liverpool zelf wil ook van enkele dure contracten af. Zo zou Milan Jovanovic voor een prikje weg mogen. Tegen augustus 2011 zou eigenaar John Henry 70 miljoen in de club willen pompen. Dit bedrag komt bovenop de inkomsten uit uitgaande transfers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties