Thailand verrassend gewipt

Manuel Gonzalez
| 1 reacties

Thailand heeft zich gisteren verrassend laten vloeren in de Zuid-Oost-Aziatische beker. Dat is het kampioenschap voor landen uit die regio.

Thailand verloor zijn laatste groepswedstrijd van gastland Indonesië met 2-1. Daarvoor geraakte het ook al verrassend twee keer niet verder dan een gelijkspel tegen Laos en Maleisië. Nochtans kwam Thailand gisteren in de 70ste minuut op voorsprong maar twee late treffers van Pamungkas in de 81ste en 89ste minuut, telkens op strafschop, keerden de situatie nog om.

Omdat Maleisië in de andere wedstrijd met 5-1 won van Laos is Thailand uitgeschakeld. Indonesië wint groep A met negen op negen. Maleisië heeft als nummer twee vier punten. Thailand eindigde als derde met twee punten voor het nietige Laos met één puntje.

Vandaag staat de laatste speeldag in groep B op het programma, die duels worden afgewerkt in Vietnam.