OHL: "Kampioen? Derde plaats blijft het doel"

Steurbaut Kersten
| 22 reacties
OHL: "Kampioen? Derde plaats blijft het doel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De ambitieuze tweedeklasser Oud- Heverlee Leuven draait met de eerste plaats een uitstekend seizoen. Vorig weekend veroverde ze, na een late winst, de koppositie van Lommel United. De Limburgers kwamen niet verder kwam dan een gelijkspel tegen KSK Heist.

Door Michiel Derwael

De ambitie van de Leuvens club werd in het begin van het seizoen vastgelegd op de vijfde plaats. Maar ook nu de Brabanders het klassement aanvoeren, wordt er nog niet geroepen dat de titel een must is. Een plaatsje bij de eerste drie is het doel, verklapt Mark De Man. “We zijn tevreden over deze positie. Nu mogen we nog genieten, maar vanaf dinsdag moeten we keihard werken naar komend weekend toe.”

Dat een eerste plaats druk met zich meebrengt is normaal, maar de spelers laten zich niet van de wijs brengen. “Waarom zouden wij ons extra druk opleggen? We hebben nooit gezegd dat wij voor de eerste plaats gingen”, verklaart Tail Schoonjans.

Oud-Heverlee Leuven lijkt al lang klaar voor de stap naar eerste klasse. “De accommodatie, het stadion en de supporters zijn top”, vertelt Maxime Annys. Oud-Rode Duivel De Man speelde tien jaar geleden voor Oud-Heverlee en komt sinds dit seizoen opnieuw uit voor de fusieclub. “Er is enorm veel veranderd tegenover tien jaar geleden. Zowel op als naast het veld zie je het professionalisme van de club.”

Op de slotspeeldag ontvangt OHL Lommel United. Deze clash kan beslissend zijn voor het kampioenschap. “We houden ons niet bezig met deze wedstrijd. We moeten nog eerst vier andere finales spelen, met te beginnen tegen Doornik”, aldus Annys.

Coach Ronny Van Geneugden heeft enkele ex-eersteklassers in zijn kern rondlopen, waar onder Nicky Hayen, Wouter Scheelen en De Man. “We hebben een jonge spelersgroep en ik kan deze jongens wel iets bijbrengen. Ik heb tien jaar bij Anderlecht gespeeld en ook bij de nationale ploeg”, zegt laatstgenoemde.

“Er komt veel kijken bij een promotie. De druk wordt groter, meer volk en alles wordt uitvergroot. Vergeet niet dat veel jongens nog nooit in eerste hebben gespeeld”, vertelt De Man.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties