Interview 'Invallersdoelman' Alves: "We moeten winnen van Genk"

'Invallersdoelman' Alves: "We moeten winnen van Genk"
Foto: © SC

Diego Alves staat morgen tegen de 'op één na zwakste' aanval van de Champions League. Met één gemaakte goal heeft Genk immers aanvallend nog niet veel indruk gemaakt. Toch blijft de Braziliaanse doelman van Valencia op zijn hoede voor de onvoorspelbare Limburgers.

Johan Walckiers in Valencia

Samen met Villarreal en FC Otelul scoorde Genk slechts één keer. Enkel Dinamo Zagreb doet slechter door geen enkele keer de netten te vinden. "We zijn vol vertrouwen, want momenteel loopt het heel goed", zei Alves ondanks het verlies dit weekend. "Maar we gaan er van uit dat het een moeilijke wedstrijd wordt."

Merkwaardige stats ook, die doelman van Valencia. Alves speelde reeds alle wedstrijden in de Champions League, maar slechts één in de competitie: tegen Real Madrid dit weekend. "Het is de bedoeling dat hij de vaste doelman is in de Champions League en de Copa del Rey", legde een Spaanse journalist ons uit. "Vicente Guaita is de doelman in de competitie."

Het weer in Valencia is al dagen het grote thema. Het regent al dagen pijpenstelen in de Spaanse stad. Het veld van Mestalla is dan ook volledig doorweekt. "Het weer mag geen excuus zijn voor ons", aldus Alves. "Het zal sowieso moeilijk worden."

Dit weekend werd er na een emotionele wedstrijd verloren van Real Madrid met 2-3. "Die wedstrijd moeten we vergeten; Het verschil competitie en Champions League is groot. We moeten alles proberen om ons te kwalificeren en daarvoor hebben we drie punten nodig. Anders hypothekeren we onze kansen op de tweede ronde. En daar willen we geraken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties