Interview Portier: "Opnieuw 100 procent voetballer"

Tomas Taecke
| 3 reacties
Portier: "Opnieuw 100 procent voetballer"
Foto: © SC

Anthony Portier heeft zich na lang bankzitten in enkele weken tijd opnieuw in de basis van Cercle Brugge gevoetbald. De Oostendenaar denkt nog niet aan uitbollen en wil de komende jaren tonen dat hij in eerste klasse thuishoort.

De 29-jarige Anthony Portier heeft de langste staat van dienst bij de vereniging, ook al zat hij de laatste seizoenen meer op de bank dan hem lief was. Wanneer de verdediger een kans krijgt, grijpt hij ze steevast met beide handen. Getuige daarvan de recente reeks overwinningen van Cercle waar ook Portier een groot aandeel in heeft. Tegen Zulte Waregem kopte de Oostendenaar de bal in buitenspelpositie over de doellijn en schonk hij Cercle op die manier een deugddoende zege op weg naar PO1.

"Natuurlijk wist ik dat ik buitenspel stond", is Portier eerlijk. "Toch kopte ik de bal voor de zekerheid voorbij Bossut. Toen ik de grensrechter zag teruglopen, was de ontlading enorm. Ik ben blij dat ik al vier matchen in de basis sta en dit nu kon bekronen met het winnende doelpunt".

Toen huurling Nuno Reis geblesseerd raakte, was Portier de invaller bij uitstek om de Portugees te vervangen. De verdediger presteert sinds die dag uitstekend en zorgt zo dat de afwezigheid van Reis geen sporen nalaat.

"Ik voel me eindelijk weer honderd procent voetballer. Wanneer je geen basisspeler bent, twijfel je toch aan jezelf. Op training heb ik altijd hard gewerkt en ondertussen gewacht op deze kans. Ik blijf inderdaad rustig en professioneel bij mijn invallerstatuut omdat dit bij het profvoetbal hoort. Ik heb nog een contract tot na volgend seizoen; dat is beter dan veel spelers die geen contract hebben. Het zit in mijn karakter om altijd mijn best te doen en Cercle op die manier te laten zien dat ze me nog kunnen gebruiken".

Portier wordt in juni dertig en wordt door velen al gelinkt aan zijn oude club KV Oostende en dus ook tweedeklassevoetbal.

"Die geruchten die in de kranten verschenen zijn onzin. Ik heb met de mensen van KVO gesproken en die hebben de toenadering ontkend. Ik heb een goed contact met de club waar ik lang heb gespeeld en ook ben doorgebroken".

"Op dit moment wil ik niet denken aan tweede klasse en bewijzen dat ik in de hoogste afdeling thuishoor. Het liefst wil ik bij Cercle blijven maar als het moet zou ik zelf een risico durven nemen en in het buitenland aan de slag gaan. Mijn lichaam protesteert op dit moment ook helemaal niet. Ik beschik over een atletisch lichaam en kende weinig of geen zware blessures in mijn carrière".

Nuno Reis ligt nog een poosje in de lappenmand waardoor Portier zich straks mag opmaken voor PO1 met de vereniging. Tenzij Cercle de riante bonus in de laatste drie wedstrijden alsnog te grabbel gooit.

"Het is inderdaad nog niet geklonken, maar normaal gezien mogen we straks in PO1 aantreden. We zijn niet van plan om als figurant te fungeren in die play-off, maar zullen vol onze kans gaan. Vorig seizoen speelden we Europees tegen Famagusta en Turku, dat was een fantastische belevenis. Ook om ervaring op te doen zou Europese kwalificatie enorm goed zijn voor al onze jonge kerels. Als we Europees voetbal halen, zoveel te beter. Als dit niet lukt is er geen sprake van ontgoocheling of mislukking".

PO1 kan Cercle nauwelijks nog ontglippen, toch doet groen-zwart er goed aan in de resterende drie wedstrijden nog wat punten te sprokkelen. Het programma oogt echter niet eenvoudig, te beginnen met de loodzware trip naar het Astridpark.

"Natuurlijk kijk ik uit naar de partij tegen Anderlecht. Elke voetballer noteert dit soort wedstrijden met stip in de agenda. Anderlecht zit nu in een mindere periode maar dat betekent zo goed als niets. We hebben er niets te verliezen en zullen zondag bijgevolg voluit onze kans gaan".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties