Riga: "Ik ben serieus uitgevlogen"

Fabian Morren
| 21 reacties
Riga: "Ik ben serieus uitgevlogen"
Foto: © SC

Standard ging hard onderuit bij Hannover in de Europa League. De Rouches moeten zich zondag herpakken tegen Oud-Heverlee Leuven.

"Als ploeg zaten we in Hannover niet aan onze Europese limiet, maar het collectief is niet altijd de weerspiegeling van de individuele kwaliteiten. Standard is samen sterk of zwak. Donderdag waren we zwak", oordeelt trainer José Riga in HLN.

"Klein beginnen en tijdens de match groeien: dat is onze succesformule geweest in deze Europese campagne. Die formule hebben we in Hannover niet toegepast."

"Waarom? Iedereen leek met de juiste ingesteldheid naar de match toe te leven, maar sommige spelers hebben zich blijkbaar laten bedwelmen door het euforische sfeertje rond de mogelijke kwartfinales. Collectief sta je sterk als je op hetzelfde moment hetzelfde denkt en doet. Dat was in Hannover niet het geval."

"Donderdagavond ben ik serieus uitgevlogen. Daarstraks heb ik de spelers nogmaals gewezen op hun dwalingen, maar ik heb ook mijn vertrouwen beklemtoond. Wat voorbij is, is voorbij, en wat ons zondag wacht is immens belangrijk. We hebben dit seizoen na elke klap die we incasseerden, goed gereageerd. Ik verwacht hetzelfde tegen OHL."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties