Verbeek (AZ): "We zijn niet vermoeid, ok?"

Jefrey Van der Straeten
| 1 reacties
Verbeek (AZ): "We zijn niet vermoeid, ok?"
Foto: © SC

AZ won gisteren van Valencia (2-1) nadat het werd uitgeschakeld in de Nederlandse beker. Trainer Verbeek greep deze winst aan om te bewijzen dat zijn groep niet vermoeid is.

De afgelopen weken was het een groot issue in de Nederlandse voetbalpers: is de spelersgroep van AZ vermoeid? Immers, in tegenstelling tot de andere topclubs in Nederland, heeft AZ een smalle kern. Door de snelle opvolging van wedstrijden vroegen enkele journalisten zich dan ook af of Martens en co niet wat vermoeid raakten.

Zondag reageerde trainer Verbeek, die voor geen straffe uitspraak terugdeinst, al dat het "onzin" was om te geloven dat de AZ-spelers vermoeid waren. Na de winst tegen Valencia kwam de trainer van Maarten Martens nog even terug op dit topic. Aan VI vertelde hij het volgende: "Bij andere ploegen heet het een slechte dag, maar men vindt ons vermoeid. De testen wijzen uit dat het niet zo is. Het is dus ratio versus emotie. Na honderdtwintig minuten bekervoetbal en negentig zware minuten tegen RKC nog zo’n wedstrijd tegen Valencia spelen, dan ben je niet vermoeid."

Hieronder een filmpje van Verbeek waarin hij aangeeft dat AZ niet vermoeid is:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties