Bizarre persconferentie: Poolse bondscoach zwaar aangepakt

Bizarre persconferentie: Poolse bondscoach zwaar aangepakt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een geanimeerde persconferentie, zo kon je de persbabbel van Franciszek Smuda wel noemen. De Poolse bondscoach werd immers zwaar aangepakt over het feit dat hij nationaal boegbeeld Dariusz Dudka in de eerste match tegen Griekenland aan de kant liet.

Johan Walckiers in Warschau

We zien het in België nog niet echt gebeuren, maar de Poolse pers bleef maar doorgaan over het feit dat de recordinternational van Auxerre geen plaats in de basis kreeg. De persverantwoordelijke van de Polen had dan ook nog eens diezelfde Dudka naast Smuda gezet op de persconferentie. "Ik had tegen de persverantwoordelijke gezegd dat het geen goed idee was om Dudka nu te laten komen en ik kreeg gelijk hé", zuchtte Smuda na een tijdje. 

Waarom dan Dudka? De persverantwoordelijke reageerde zelf een beetje verlegen. "Dudka is een ervaren man en hij is één van de vier spelers die al eerder tegen Rusland speelde. En ik wil elke speler de kans geven om zich te laten horen."

Dat Smuda er niet mee kon lachen, was duidelijk, maar daar stoorde de Poolse mediahorde zich niet aan. "Waarom ik hem niet opstelde? Daar antwoord ik niet op. Ik neem de beslissingen en daarmee uit. Niemand anders. Misschien staat hij morgen wel in de basis, misschien niet. Maar uiteindelijk hebben jullie daar niets mee te zien." Volgens de Poolse journalisten die wij spraken was er veel te doen om het feit dat Marcin Wasilewski centraal moest spelen terwijl Dudka daar ook uit de voeten kan. De kranten stonden dan ook vol van kritiek op de bondscoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties